Diváci byli třetím hráčem Brazilek. Na Slukovou a Hermannovou bučeli i během hry

Mít publikum na vlastní straně bývá ve sportu velkou výhodou. Přesvědčily se o tom české plážové volejbalistky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou, které na úvod olympijského turnaje prohrály v Riu s domácí dvojicí. A hlavně si prošly fanouškovským peklem od Brazilců.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Sluková a Barbora Hermannová se musely vypořádat s bučením domácích fanoušků

Markéta Sluková a Barbora Hermannová se musely vypořádat s bučením domácích fanoušků | Zdroj: Reuters

„Brazilky proti nám použily třetího hráče na hřišti – tohle velké obecenstvo,“ řekla po úvodní porážce v beachvolejbalovém turnaji Barbora Hermannová.

Domácích příznivců ze začátku nebylo tolik, stadion na pláži Copacabana se zaplňoval postupně, ale pak Brazilci použili, hlavně při podání Češek, bučení. A takovou atmosféru středoevropské soupeřky domácích favoritek neznaly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Markéta Sluková a Barbora Hermannová poznaly méně přívětivou část brazilského temperamentu

„Je to velká zkušenost. Zatím jsem asi nezažila větší publikum a stadion. Musela jsem se soustředit, abych nevnímala bučící brazilské diváky. Na druhou stranu jsme se s tím popraly dobře a můžeme těžit z toho, že jsme přežily a hrály tak, jak jsme hrály,“ zhodnotila zápas méně zkušená volejbalistka českého páru.

Hermannová se Slukovou hrály dobře, dokonce domácí zaskočily a první set vyhrály. Před zkušenou brazilskou dvojicí Agatha, Barbara se musely sklonit nakonec až ve třetím setu a to byly momenty, kdy tisíce fanoušků už stály na obrovských tribunách z lešení.

„Zkuste si tam stoupnout, jestli to jde ignorovat,“ ponoukala po zápase Markéta Sluková. „Je to těžké. Jak jich je tolik, jsou hodně hlasití. Není to jako v tenise, kde v době výměny musí být potichu. Tady člověk drží míč a lidi mi řvou za zády. Není to jednoduché, když jsou takhle aktivní proti nám,“ posteskla si.

České beachvolejbalistky uhrály s Brazilkami první set, ale nakonec podlehly

Číst článek

„Nevím, jestli to může být horší. Čekaly jsme, že to bude dost hrozné. Oni prostě chtějí fandit Brazilcům. Myslím, že to nemyslí osobně, prostě chtějí fandit Brazilcům a tohle je pro ně povzbuzování místních hrdinů. Zase tak moc nás to nepřekvapilo,“ řekla Markéta Sluková.

Uhraný set dává českému páru alespoň větší naději na postup ze skupiny. Další zápas čeká Hermanovou a Slukovou v noci z pondělí na úterý, ve tři hodiny v noci středoevropského času proti Španělkám.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme