Fleretista Alexander Choupenitch na olympiádě končí po prvním zápase

Dvaadvacetiletý fleretista Alexander Choupenitch končí na olympijských hrách po prvním zápase. Nestačil na stříbrného medailistu z Londýna, Egypťana Aláldina Abúelkásima, kterému podlehl 8:15.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český fleretista Alexander Choupenitch (zády)

Český fleretista Alexander Choupenitch (zády) | Zdroj: Reuters

„Byl zkušenější a takticky připravenější a hlavně olympiádu už zažil. Dal první zásahy, které potřeboval, a pak si šermoval svůj šerm a já jsem ho musel tlačit a to rozhodlo,“ komentoval Choupenitch.

Choupenitch získal první bod a velmi se radoval. Bylo vidět, že je nabuzený. Zápas byl vyrovnaný až do stavu 3:3, potom se ale světové devítce podařilo odskočit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Své olympijské vystoupení zhodnotil Alexander Choupenitch v rozhovoru s Petrem Kadeřábkem

„Ze začátku jsem pár ran na rameno trefil, ale on to pak rychle zkracoval a na mně se trochu podepsala nervozita, a buď to šlo vedle, nebo na pas. Nevím, jestli to bylo atmosférou, ale když dostanete pár zásahů za sebou, tak znejistíte a už nejsou útoky tak důrazné,“ řekl.

V průběhu zápasu si Choupenitch vyměnil fleret. Nejprve kvůli rozhodčím a podruhé se mu špatně držel. Podařilo se mu uhrát ještě nějaké body, ale soupeře nedohnal a podlehl 8:15.

„Olympiáda je jiná liga. Nemyslím soupeři. I jak on šermoval, jsem byl schopný ho porazit, ale prostě to bylo jiný. Nikdy jsem to nezažil, bylo to pro mě něco nového, nevěděl jsem, jak se s tím poperu, ale nevyšlo to,“ uvedl.

Český šermíř se na olympijských hrách objevil po 20 letech. Choupenitch měl stejně jako Egypťan v prvním kole volný los. V úterý se na planši v Riu představí ještě kordista Jiří Beran, kterého na úvod čeká Brazilec Athos Schwantes.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme