Golfistka Spilková se premiérově představí na Hrách. V atletice ve středu začne desetiboj

Ve středu budou mít z českých sportovců na olympijských hrách v Riu opět nejpočetnější zastoupení atleti. Kromě desetibojařů do soutěží zasáhnou také oštěpaři a kladiváři. Debut ale čeká také golfistku Kláru Spilkovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Golfistka Klára Spilková (vpravo) při tréninku v Riu

Golfistka Klára Spilková (vpravo) při tréninku v Riu | Zdroj: ČTK

Dvanáctý den olympijských her odstartuje brzy, už půl hodiny po poledni středoevropského letního času.

Z českých reprezentantů ho zahájí golfistka Klára Spilková. Ve 14:00 čeká deblkajakáře Daniela Havla a Jana Štěrbu, bronzové medailisty ze čtyřkajaku na posledních Hrách v Londýně, kvalifikace na kilometrové trati.

Zhruba ve stejnou dobu by měl o své druhé finále v rychlostní kanoistice v kategorii C1 bojovat Martin Fuksa, jenž pojede závod na 200 metrů.

Posléze už dostane prostor atletika. Ve 14:30 budou soutěžit desetibojaři Adam Sebastian Helcelet a Jiří Sýkora na stovce. Stejné duo se o hodinu později představí ve skoku dalekém, v 17:15 ve vrhu koulí, ve 22:45 ve skoku vysokém a dvacet minut po druhé hodině ranní ještě běh na čtvrtce.

Mezitím Lukáš Melich v 16:05 podstoupí kvalifikaci v hodu kladivem a hodinu a půl po půlnoci také oštěpaři Petr Frydrych, Jakub Vadlejch a Vítězslav Veselý.

V úterý brali Češi první stříbro

Česká olympijská výprava se v úterý radovala z první stříbrné „placky“ v Riu. Na kilometrové trati ji překvapivě získal kajakář Josef Dostál, ačkoli v semifinále byl o den dříve čtvrtý.

Další české naděje a olympijské medailistky z Londýna 2012 Zuzana Hejnová a Barbora Špotáková se na atletickém stadionu kvalifikovaly do hlavních soutěží.

Hejnová na čtyřstovce překážek časem 54,55 sekundy ovládla své semifinále, oštěpařka Špotáková byla v kvalifikaci po hodu 64,65 metru druhá.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme