Golfistka Spilková si ve druhém kole o příčku pohoršila, chybovala na jediné jamce

Ve druhém kole golfového turnaje na olympijských hrách v Riu de Janeiru zahrála česká golfistka Klára Spilková dvě rány nad par. Nyní má skóre +8 a oproti včerejšku si pohoršila o jedno místo na dvaapadesátou příčku. S deseti ranami pod par vede bývalá světová jednička Korejka Pak In-pe. O jednu ránu více potřebovala Američanka Stacy Lewisová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klára Spilková ve druhém kole golfového turnaje

Klára Spilková ve druhém kole golfového turnaje | Zdroj: Reuters

Na rozdíl od prvního dne začala Spilková bogey, ale to na úvodní devítce smazala birdie na tříparové osmičce. „Rozjezd byl malinko pomalejší, ale nefoukalo a bylo to příjemnější než v prvním kole. Šlo to určitě lépe a jsem ráda, že jsem našla alespoň nějaké pozitivum. Bylo to v dobrém tempu,“řekla jednadvacetiletá česká hráčka.

Ve středu se jí druhá devítka nepovedla, ale tentokrát chybovala jen na nejtěžší dvanáctce. Na dlouhý čtyřpar potřebovala šest ran.

„Měla jsem dobrý drive, ale je tam velice úzký vstup na green a trojku dřevo jsem zatáhla do lesa. Musela jsem dropovat a vykopávat a double nakonec nebyl tak šílenej, jak to vypadalo," řekla.

Spilková má před sebou ještě dvě kola. Na olympiádě hraje jen šedesát hráček, takže po dvou kolech nenásleduje cut jako na klasických turnajích.

XXXI. letní olympijské hry v Riu de Janeiro:
Golf:
Ženy - po 2. kole: 1. Park In-pe (Korea) 132 (66+66), 2. Lewisová (USA) 133 (70+63), 3. Hullová (Brit.) 134 (68+66) a Hendersonová (Kan.) 134 (70+64), 5. Larsenová (Dán.) 135 (67+68), Kungová (Tchaj-wan) 135 (67+68) a Skarpnordová (Nor.) 135 (69+66), ...52. Spilková (ČR) 150 (77+73).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme