Hejnová poběží finále čtvrtky překážek, oštěpařka Špotáková bude bojovat o třetí zlato z Her

Českou atletku Zuzanu Hejnovou čeká finále na trati 400 metrů překážek. Semifinále zaběhla v čase 54,55 sekundy a nechala za sebou všech sedm soupeřek. Denisa Rosolová ve svém semifinále naopak protnula cíl jako poslední a do boje o medaile nezasáhne. Naopak oštěpařka Barbora Špotáková si druhým hodem v kvalifikaci zajistila účast v hlavní soutěži, kterou vyhrála v Londýně 2012 i Pekingu 2008.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová poběží semifinále na 400 m překážek

Zuzana Hejnová poběží semifinále na 400 m překážek | Zdroj: ČTK

Vysnila si zlato a stále si za ním jde. Překážkářka Zuzana Hejnová si zajistila účast ve finále čtyřstovky překážek.

V semifinálovém běhu byla první s časem 54,55 sekundy. „Ale vím, že na zlato bude potřeba jít hluboko pod 53 sekund,“ komentovala v Riu pro Českou televizi Hejnová.

Barbora Špotáková, vítězka v hodu oštěpem z předchozích olympijských her v Londýně 2012 a Pekingu 2008, se rovněž kvalifikovala do hlavní soutěže. Hned druhým pokusem splnila kvalifikační limit, když hodila 64,65 metru.

V kvalifikaci nakonec skončila druhá za Polkou Marií Andrejczykovou (67,11 metru). V noci ze čtvrtka na pátek tak bude bojovat o třetí zlato zpod pěti kruhů v řadě.

Běžci Denisa Rosolová, Petr Svoboda a výškař Jaroslav Bába naopak ve svých soutěžích neuspěli. Rosolová se nevešla na listinu finalistek čtyřstovky překážek k Hejnové, když ve svém semifinálovém běhu skončila na osmé pozici.

Bába se brzy loučil s výškařským sektorem. Bronzový medailista z olympijských her v Aténách 2004 bez problémů překonal 220 centimetrů, ale na 225 centimetrech spotřeboval všechny tři pokusy, přičemž laťku ani jednou nepřeskočil. Bába tak v Riu skončil čtrnáctý.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme