Hejnová si pochvalovala rytmiku běhu, Špotáková počasí a povrch. Obě vědí, že ve finále musí zabrat

Obě obhajují medaili z olympijských her v Londýně, obě prošly do finále svých disciplín z druhého místa a obě se ve finále přestaví v pátek ráno českého času. Vrcholný závod čeká oštěpařku Barboru Špotákovou a překážkářku Zuzanu Hejnovou, které se v letošní sezóoě potýkaly se zraněním, ale na jejich výkonech to není vidět.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpařka Barbora Špotáková postoupila bez problémů do finále

Oštěpařka Barbora Špotáková postoupila bez problémů do finále | Zdroj: ČTK

„Běželo se mi dobře, běžela jsem dobře rytmicky a bez chyby. Ještě myslím, že jsem něco ušetřila na finále. Tam doufám, že to bude ještě o dost lepší,“ věřila po doběhu semifinálového závodu Zuzana Hejnová.

Svůj běh vyhrála ve svém letošním maximu 54,55. To je o vteřinu rychleji než v rozběhu a pro finále plánuje ještě rychlejší běh.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Myslím, že jsem něco ušetřila na finále. Tam doufám, že to bude ještě o dost lepší,“ věří Zuzana Hejnová

„Určitě bude nutné pod 54 a myslím, že ještě poměrně hluboko na zlato.“

Zatímco Zuzana Hejnová se už po dráze olympijského stadionu proběhla dvakrát, Barbora Špotáková si závodní prostředí olympijských her vyzkoušela poprvé.

„Podmínky byly ideální, ale mají se prý nějak výrazně zkazit, takže to potom může být úplně jiná soutěž. Povrch mi vyhovuje. Je pěkně pružný, rychlý, ale třeba zrovna do deště není úplně ideální,“ dívá se obhájkyně zlata z Pekingu i Londýna na předpověď počasí pro den finálového závodu a moc z ní radost nemá.

Špotáková nebyla úplně pokojená ani se svými hody v kvalifikaci. Tím prvním zaostala za kvalifikačním limitem o půl metru. Tím druhým ho o více než metr a půl přehodila, ale ve tváři měla ne úplně spokojený výraz.

„Já asi moc používám tu mimiku, možná kolikrát až přehnaně. Bylo to spíš tak jako, že jsem splnila,“ říká.

A to byl přitom druhý nejdelší hod celé kvalifikace. Dál hodila pouze Polka Andrejczyková, která vytvořila národní rekord výkonem 67 metrů a 11 centimetrů. To předpovídá, že i v oštěpařském sektoru bude na medaili potřeba hodit hodně daleko.

Petr Kadeřábek, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme