Hlaváčková po zásahu míčkem viděla dvakrát, šokovaná Hingisová se omlouvala

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká měly v duelu se Švýcarkami dva mečboly při svém podání a směřovaly do finále. Při druhé možnosti ukončit zápas ale došlo k nešťastné události. Hingisová trefila smečí Hlaváčkovou přímo do oka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrea Hlaváčková (archivní snímek)

Andrea Hlaváčková (archivní snímek) | Zdroj: ČTK

„Už se mi motá jazyk, omlouvám se,“ necítila se Martina Hingisová na delší rozhovor v češtině, ale svým „krajankám“ se za nešťastný moment omluvila.

Ve snaze odvrátit mečbol za stavu 0:1 na sety a 4:5 v tom druhém nechtěně trefila Andreu Hlaváčkovou přímo do oka, a pak se sama lekla, co se stalo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nastřelené oko Andrey Hlaváčkové bylo klíčovým okamžikem semifinále

„Omlouvala se a bylo vidět, že je v šoku, tohle člověk neudělá naschvál. Když jsem se na ni podívala, bylo vidět, že to takhle nechtěla. Ale to je debl, nástřely tam jsou,“ popisovala po zápase reakci švýcarské reprezentantky Lucie Hradecká.

„Já jsem neviděla ani Lucku, ale to k tomu patří,“ dodala v rozhovoru pro Český rozhlas sama nastřelená Andrea Hlaváčková.

Po zápase už se sem tam i usmívaly, ale hlavně knockoutované Hlaváčkové nějakou dobu po zásahu míčkem do smíchu nebylo.

„Vůbec jsem neviděla míč. Lucka musela vyhrát výměny sama a já byla ráda, že to netrefí do mě, protože by mě to trefilo znova do hlavy. Když jsem si nadhodila servis, viděla jsem dva míče. V tie breaku už to bylo trošku lepší. Už jsem hrála, ale chyběla tam odvaha,“ popisuje Hlaváčková, jak se hraje po smeči nad oko.

České debly se utkají o bronz. Hlaváčková a Hradecká padly se Švýcarkami

Číst článek

„Ve třetím setu už jsem viděla všechno úplně v pohodě, jen to dopadlo, jak to dopadlo,“ komentovala mladší z českého páru hodně nepovedený rozhodující set.

„Odměnou“ je zápas, po kterém žádná z českých tenistek netoužila. Utkání o bronz s krajankami Barborou Strýcovou a Lucií Šafářovou.

„Je to smutné, že nemůžeme dostat dvě medaile. Samozřejmě bychom si radši zahrály finále, ale bohužel si to s holkama dáme o jednu medaili,“ smířila se Lucie Hradecká.

Utkání o třetí místo deblu začne někdy kolem devatenácté hodiny, krátce po duelu Petry Kvitové a Američanky Keysové o bronzovou medaili v ženském singlu.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme