Hradecká se Štěpánkem vypadli v semifinále mixu, nestačili na Američany

Lucie Hradecká nevyhrála ani své druhé semifinále na olympijských hrách v Riu de Janeiru. Společně s Radkem Štěpánkem podlehla v boji o finále ve smíšené čtyřhře americkému páru Bethanie Matteková Sandsová, Jack Sock. Vítězkou ženské dvouhry se stala přemožitelka Petry Kvitové Mónica Puigová z Portorika.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek a Lucie Hradecká

Radek Štěpánek a Lucie Hradecká | Zdroj: Reuters

Zatímco Radek Štěpánek byl podle svých slov „čilý jako rybička“, na Lucii Hradecké byla během čtvrtého zápasu ve druhém dnu znát únava. Byla to právě Češka, která si v semifinále smíšené čtyřhry proti Američanům Jacku Sockovi a Bethanii Mattekové Sandsové jako jediná ztratila podání.

Nabídnutou výhodu soupeři využili. Forhendy Jacka Socka byly smrtící, Američan k nim mnohdy přidal i efektní náskok. První set uzavřel právě 23letý rodák z Nebrasky esem.

Ve druhém dějství jako první přišel o podání Štěpánek, jenže svou chybu napravil. Když se sada blížila do koncovky a Bethanie Matteková Sandsová podávala, mohl se 37letý Čech přetrhnout, aby na síti vytvořil neprůstřelnou zeď. Když sérií úderů z voleje využil brejkbol, diváci na kurtu si mohli užít jeho proslulý výbuch nadšení.

Dobrá nálada vydržela českému páru až do konce, ale na zvrat nestačila. V tie breaku druhé sady si Američané rychle vytvořili náskok 4:0 a druhý mečbol využila Matteková Sandsová. Zajistila tak americké finále proti dvojici Venus Williamsová, Rajeev Ram.

Radek Štěpánek a Lucie Hradecká si o bronz zahrají proti Indům Sanie Mirzaové a Rohanu Boppanovi.

Obrovský úspěch slaví v Portoriku. Karibský ostrov má totiž svou první zlatou medaili, kterou přiveze tenistka Mónica Puigová. 34. hráčka světového žebříčku završila svou překvapivou cestu turnajem ženské dvouhry finálovou výhrou nad favorizovanou Němkou Angelique Kerberovou 6:4, 4:6 a 6:1.

První set, ve kterém bylo o malinko lepší Puigová, dokázala Portoričanka dotáhnout do vítězného konce. Druhou sadu si po zásluze připsala Angelique Kerberová a vyrovnala.

Jenže v rozhodujícím třetím setu německý zvrat nepřišel. Na centrálním dvorci zcela dominovala Portoričanka, která mohla celý ženský turnaj zakončit kanárem. Historické zlato ale získala až o chvíli později při vlastním servisu.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme