Indická gymnastka dostala za úspěchy v Riu BMW. Vůz musí vrátit, nemůže s ním jezdit po městě

Indická gymnastka Dipa Karmakarová se rozhodla vrátit vůz BMW, který dostala za své výkony na olympijských hrách v Riu de Janeiru. SUV německé značky je totiž pro provoz na úzkých cestách v okolí jejího domovského města Agartala na východu země příliš robustní.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dipa Karmakarová a její BMW

Dipa Karmakarová a její BMW | Foto: repro

Třiadvacetiletá Karmakarová se v Riu představila jako první indická gymnastka v historii olympijských her. Na přeskoku dokonce sahala po senzační medaili, od níž ji na čtvrtém místě dělilo jen 15 setin bodu.

I proto se jí dostalo stejných poct jako dvěma indickým medailistkám, kterými byly stříbrná badmintonistka Sindhuová a bronzová zápasnice Sakši Maliková. Všem třem ženám daroval obchodník a spolumajitel indické badmintonové ligy V. Čamundesvaranath vozy BMW, které jim v září slavnostně předal legendární hráč kriketu Sačin Tendulkar.

Po měsíci užívání Karmakarová auto vrací a požádala bohatého mecenáše, zda by jí místo toho nemohl raději dát odpovídající finanční částku. "Pokud to nebude možné, budeme rádi za jakoukoli částku, pro jakou se rozhodnou," uvedl gymnastčin trenér Bišeswar Nandi.

Kouč indickým médiím řekl, že na vrácení vozu se shodl s rodinou Karmakarové. "Má to dva hlavní důvody. Zaprvé, v Agartale není ani jeden servis BMW. A zadruhé, zdejší cesty nejsou v odpovídajícím stavu pro takové luxusní auto," dodal kouč indické olympijské hrdinky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme