Jachtaři jsou od olympijské vesnice opět odloučeni. Oproti Londýnu a Pekingu ale jen hodinu

Jachtaři mají na olympijských hrách k olympijskému dění často hodně daleko. Když pořádá hry vnitrozemské město, bývají u moře dost odstrčení a cítí se jako na obyčejných neolympijských závodech. Letos v Riu je to jiné, i když ne tak docela.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Lavický doplní v Riu českou jachtařskou výpravu

Karel Lavický doplní v Riu českou jachtařskou výpravu | Foto: Eva Skořepová

Český surfař Karel Lavický vysvětlil, proč většina jachtařů zvolila raději hotely v blízkosti maríny a proč i on se do jednoho z nich přesune z olympijské vesnice.

„Záleží na provozu, ale z vesnice to může být přes hodinu jízdy autobusem. Možná i déle, když jsou velké zácpy,“ popisuje Levický.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští jachtaři se na zahajovací olympijský ceremoniál těší i z toho důvodu, že na masové publikum nejsou při svých disciplínách zvyklí

Pohodlí a čas na regeneraci mají přednost před nasáváním olympijské atmosféry. Výjimku plánují udělat čeští reprezentanti aspoň v pátek při slavnostním zahájení her.

„Na zahájení půjdu. Je to pro nás velký zážitek, protože žádný stadion nebo publikum kolem sebe většinou nemáme. Je super se tam podívat,“ hlásí jachtař Viktor Teplý.

Hodinová vzdálenost olympijského komplexu Barra navíc není nepřekonatelná, na rozdíl od tří hodin u londýnských a sedmi u pekingských her, takže jachtaři už několikrát vyrazili trochu se rozptýlit.

„Už mám nakoupené suvenýry i pohledy se známkami. Všechno jsem tam prošla. Teď už se tam spíš budeme chodit jen zabavit, projít se a najíst se. Přece jen je to jiné než v hotelu,“ říká jachtařka Veronika Kozelská-Fenclová.

I u ní ale s blížícím se startem jachtařských soutěží těchto výletů ubude. Tradiční ulita nazvaná marína volá.

Jan Suchan, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme