Jeden z nejkrásnějších momentů kariéry, raduje se bronzová Petra Kvitová

Za sebou má sezonu plnou osobních i sportovních komplikací, ale teď se všechno otáčí k lepšímu. Tenistka Petra Kvitová si do Ria přijela pro olympijskou medaili a tu také získala. V utkání o bronz porazila Američanku Keysovou 6:2 v rozhodujícím třetím setu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: ČTK

Bronzová Petra Kvitová. To zní parádně, nebo ne?

Přesně tak, je to paráda. Je to úžasné a musím říct, že je to jeden z nejhezčích momentů v mé kariéře. Jsem za to ráda.

Velice rychle se vám podařilo naučit brazilské fanoušky vyslovovat vaše jméno. Jak se vám to poslouchalo?

Bylo to úžasné. Dneska jsem poprvé tady hrála na kurtu číslo jedna a musím říct, že je moc hezký. Je uzavřený, a když se fandí, tak je tam pořádný kotel. Fandili tam nejenom čeští fanoušci a sportovci, ale i zahraniční. To bylo úžasné a jsem ráda, že jsem si je získala.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Petrou Kvitovou po zápase o bronz na OH mluvil reportér ČRo Jaroslav Plašil

Jak jste byla spokojená s vaší hrou na celém turnaji?

Myslím, že abnormálně – hlavně po tom všem, co se mi letos dělo. Je to taková třešnička na dortu. Dneska jsem si strašně pomáhala servisem. Až na ten včerejšek si myslím, že to bylo fajn. I když ani včera jsem nehrála špatný tenis, ale nestačilo to. O tom je ale olympiáda, že tam byla ještě ta jedna šance.

Jak si teď budete užívat bronzovou medaili? Co vás všechno čeká?

Vůbec nevím, jak to chodí, ale těším se. Dnes je to druhá bronzová medaile a ještě nás jedna čeká, takže dneska je to úspěšný den.

Další medaile pro Česko: Kvitová porazila Keysovou a slaví olympijský bronz

Číst článek

Dovedete si představit, že byste se představila i v Tokiu za čtyři roky?

Včera jsme se o tom bavili s Davidem Vydrou. Včera jsem byla smutná a dneska mám bronzovou medaili. Co ale bude za čtyři roky, to nevím.

To skoro zní tak, že už máte splněno. Je to tak?

To ne, ale olympiáda je o získání medaile a já ji mám, takže teď nedokážu přemýšlet o další olympiádě. Nevím, co bude zítra, natož pak co za čtyři roky.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme