Judista Krpálek se úvodních zápasů obává. Věřit si začne postupem času

Jediný turnaj, ze kterého ještě nemá Lukáš Krpálek medaili, je ten olympijský. Ve čtvrtek večer to bude chtít český judista v brazilském Riu změnit. Cesta do dalších kol vyřazovací fáze ale nebude snadná. Krpálek prý navíc nabírá sebevědomí až postupem času podle toho, jak kráčí turnajem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek

Lukáš Krpálek | Foto: Herbert Slavík

Lukáš Krpálek se ve čtvrtek ve druhém kole vyřazovacího pavouka hmotnostní kategorie do 100 kilogramů pravděpodobně utká s Portugalcem Jorgem Fonsecou.

„Když jsem viděl los, moc nadšený jsem nebyl. Fonseca je judista menšího vzrůstu, hrozně silný a dynamický. Když vleze do nějakého chvatu, prostě to urve. Je pro mě těžké s ním zápasit,“ přiznává Krpálek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pokud se bude prát, jak má, to znamená, že se do soupeřů pustí správným způsobem, tělo by ho mělo podržet, říká trenér Lukáš Krpálka Petr Lacina

Pokud by se českému judistovi podařilo přejít přes malého, ale nesmírně silného Portugalce, narazil by zřejmě na Kazacha Maxima Rakova. Mistra světa z roku 2009 a nasazenou jedničku z olympiády z Londýna.

A ve čtvrtfinále by pak mohl změřit síly s úřadujícím světovým šampiem, Japoncem Rjunosukem Hagou.

„Pro mě bude nejtěžší začátek. Myslím si, že v dalších bojích – pokud by k nim došlo – bych na tom byl mnohem líp a také bych si víc věřil,“ domnívá se český judista.

Víra ve své schopnosti a síly je to, co by mělo Krpálkovi pomoci získat vytouženou medaili. Všechny soupeře, které na cestě k ní potká, už dokázal porazit.

„Pokud se bude prát, jak má, to znamená, že se do soupeřů pustí správným způsobem, tělo by ho mělo podržet. Mělo by dělat, co má, mělo by fungovat. Důležité bude být v klidu, pak je šance na cokoli,“ je přesvědčen trenér Petr Lacina.

První souboj čeká Lukáše Krpálka ve čtvrtek krátce po 15.30 středoevropského letního času.

Petr Kadeřábek, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme