Judista Petřikov v Riu končí. V osmifinále ho vyřadil Japonec Takató

Olympiáda v Rio de Janeiru skončila pro českého judistu Pavla Petřikova v osmifinále kategorie do 60 kilogramů. Čech nestačil na japonského mistra světa z roku 2013 Naohisu Takatóa a umístil se tak na dělené deváté příčce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista Pavel Petřikov

Judista Pavel Petřikov | Zdroj: Reuters

Třicetiletý Petřikov měl volný los v prvním kole a ve druhém bez problémů zvítězil nad Gavinem Mogopou z Botswany. Už po půlminutě bodoval na wazari a k tomu ještě udělal chvat ouči-gari, díky čemuž získal nejvyšší hodnocení ipon.

V osmifinále byl ale favoritem Japonec, který před olympiádou prohrál pouze tři zápasy ze třiačtyřiceti. A jeho forma stačila i na českého judistu, pro nějž tak cesta na olympijských hrách končí už po šestnácti sekundách boje, jelikož Takató využil chvatu uči-mata.

„Chtěl jsem udělat chvat dozadu a on mě v tom mém kroku trefil do stojné nohy a tím jsem skončil na zádech dřív, než jsem stihl dokončit chvat. Zase osmifinále, dělené osmé deváté místo. Ten zápas měl být jinak, ale teďka už se s tím bohužel nedá nic dělat,“ litoval Petřikov.

Na olympiádě se v judu přestaví ještě dva reprezentanti. V pondělí se ve váhové kategorii do 73 kilogramů ukáže Jaromír Ježek. Ve čtvrtek bude chtít bojovat o medaili vlajkonoš české výpravy Lukáš Krpálek v kategorii do 100 kilogramů.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme