Kanoista Fuksa bude na dvoustovce bojovat o medaili, deblkajak Havel se Štěrbou pojede ve finále B

Kanoista Martin Fuksa nakonec postoupil v závodě na 200 metrů do čtvrtečního finále A. V semifinále sice dojel čtvrtý, ale mezi osm nejlepších se probojoval díky času z osmé postupové pozice. Deblkajak Daniel Havel a Jan Šterba na kilometrové trati do finále nepostoupil. V semifinále dojeli čtvrtí, a budou tak bojoval ve finále B.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanoista Martin Fuksa postoupil do semifinále

Kanoista Martin Fuksa postoupil do semifinále | Zdroj: Reuters

Martin Fuksa si bude chtít na dvoustovce spravit chuť, jelikož na kilometrové trati skončil ve finále na poslední šesté pozici. V dnešní rozjížďce se Fuksa vešel mezi pět závodníků, kteří automaticky postoupili do semifinále. Tam skončil čtvrtý a díky času 40,311 si zajistil postup do finále.

„Už jsem říkal několikrát, že žádnou motivaci k tomu nepotřebuji. Já to mám prostře rád, dělám to rád a budu to dělat dál a naplno pořád. A tu medaili z olympiády prostě budu chtít někdy vybojovat nejlíp hned zítra,“ říkal po závodě Martin Fuksa.

Přímý postup si měli první dva závodníci, za nimiž zaostal český kanoista o téměř tři desetiny sekundy. Mistr světa na trati 500 metrů tak musel čekat, až se odjedou další dvě semifinále, které byly naštěstí pro českého reprezentanta pomalejší kvůli vlnám.

Havel se Štěrbou vypustili rozjížďku. Na prvním mezičase byli sice druzí, ale když viděli náskok Němců Maxe Rendschmidta a Marcuse Grosse, rozhodli se ušetřit síly. V semifinále ale skončili s časem 3:21,569 na čtvrté pozici a čeká je finále B. Za posledními postupujícími zaostali čeští kajakáři o více než dvě vteřiny.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme