Kanoista Fuksa skončil na kilometrové trati šestý. Triumf obhájil Němec Brendel

Rychlostní kanoista Martin Fuksa vybojoval v dnešním olympijském finále na kilometrové trati šesté místo. Český reprezentant sice před závodem patřil k širšímu okruhu favoritů na medaili, ale nakonec do přímého boje o cenný kov nezasáhl. Ze zlata se raduje Němec Sebastian Brendel, který obhájil svůj triumf z Londýna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanoista Martin Fuksa

Kanoista Martin Fuksa | Zdroj: Reuters

Martin Fuksa začal psát svůj premiérový olympijský příběh již včera, kdy nejprve skončil v rozjížďce druhý a poté s přehledem vyhrál semifinálovou regatu.

V dnešním osmičlenném finále kanoistů se Fuksa od počátku držel ve druhé polovině startovního pole, když se pohyboval kolem šestého až sedmého místa.

Sedmé místo mu patřilo i na předposledním mezičase, ve finiši však udolal Uzbeka Kochneva a získal konečné šesté místo. Fuksu v dalším programu her čeká ještě závod na 200 metrů.

„Všichni kluci jsou tady hrozně rychlí. Já chtěl být taky, ale nevyšlo to. Šesté místo na olympiádě je ale super. Nemá cenu být zklamaný,“ uvedl po dojezdu Martin Fuksa.

Pro vítězství na kilometru si dnes dopádloval Němec Sebastian Brendel, jemuž byl ve finálních metrech největším soupeřem Brazilec Isaquias Queiroz dos Santos.

Německý kanoista však útok domácího borce odrazil a obhájil olympijský triumf. Na třetím místě projel cílem Sergej Tarnovsči z Moldavska.

Krátce po 15. hodině se v laguně Rodriga de Freitase představí i kajakář Josef Dostál, kterého čeká finále na kilometrové trati.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme