Kanoista Fuksa zvítězil ve finále B a je devátý, český deblkajak skončil dvanáctý

Český kanoista Martin Fuksa zvítězil na olympijských hrách v Riu de Janeiru ve finále B na trati 200 metrů. Až do závěru bojoval o prvenství s Maďarem Jonatanem Hajdu. Finále A vyhrál Ukrajinec Jurij Čeban, který obhájil zlato z Londýna. Deblkajakáři Havel se Štěrbou obsadili na kilometrové trati celkové dvanácté místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanoista Martin Fuksa

Kanoista Martin Fuksa | Zdroj: ČTK

Fuksa nastoupil k závodu ve finále B po včerejších zmatcích, kvůli kterým se díky dobrému času nějakou dobu řadil do finále A. Třiadvacetiletý český reprezentant se celkově umístil devátý s časem 39,760.

„Všechno super, hrozně se mi ta olympiáda líbila. Rio mě bavilo, všichni hrozně pozitivní, ale jel jsem sem kvůli výsledkům, které nebyly úplně to, co jsem chtěl. Od dvoustovky jsem nic nečekal, ale kilák jsem chtěl mít lepší. Mrzí mě, že jsem neprodal, na co jsem měl, ač jsem se cítil dobře, prostě jsem byl pomalý," uvedl Fuksa.

Deblkajak Daniel Havel a Jan Štěrba dojel ve finále B na kilometrové trati čtvrtý a celkově obsadil dvanáctou příčku. Závod ovládli Němci Max Rendschmidt a Marcus Gross. České dvojici už šlo hlavně o to, aby ušetřila síly do závodu čtyřkajaku, který se pojede zítra.

„Není to horší než včera, ale ještě nejsem vůbec v pořádku, takže dneska mě Honza (Štěrba) v podstatě dovezl do cíle, šetřili jsme co nejvíc sil,“ uvedl Havel.

„Odpoledne se poprvé projedeme ve čtyřkajaku a věříme, že se Dan dá dohromady a bude na sobotní finále připraven,“ doufal Štěrba. Česká čtyřka bude obhajovat bronz z olympiády v Londýně.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme