Kodedová si užívala závod až do druhé překážky parkuru. Ale koně jsou prý v Riu dobří

Dobrý byl začátek i konec, jen uprostřed to vůbec nevyšlo. Moderní pětibojařka Barbora Kodedová obsadila v olympijském závodu v Riu nakonec 26. místo, přestože byla po úvodní disciplíně šermu v první desítce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Kodedová na koni Legende

Barbora Kodedová na koni Legende | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Báro, máte za sebou olympijský závod. Jak jste si ho užila?

Užívala jsem si ho moc až do druhé překážky na koních (směje se). Pak přišla chyba, ale to se stává ve sportu i v životě. Ale jinak jsem si to užila a budu na to dlouho a ráda vzpomínat.

Kůň jsem jmenoval „Legende“. To vypadalo slibně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Barboře Kodedová vyšla první disciplína, v Parkuru ale přišly chyby

Taky jsem si říkala a i na opracovišti mi kůň docela seděl a všechno fungovalo. Ale potom jsem mu moc věřilo a to, co vyšlo na prvním skoku, na tom druhém a vyšším nešlo.

Němka, která ho jela po vás, měla ještě větší potíže. Byl hůř zvladatelný?

Myslím, že ten kůň byl hodně dobrý, ale chtělo to změřit mu vzdálenost na skoky. Pak by jel čistě, ale to jsem nezvládla. Na předposledním skoku se mi moc rozjel a pak už to nevycházelo. Němka udělala špatně, že si vzala šporny (ostruhy, pozn. red). Byl hodně citlivý na botu a šporny mu vadily. Radila jsem jí, ať mu nevěří a „najezdí ho do ruky“, ale prostě jí to nesedlo.

Takže koně jsou tu dobří?

Jsou tu výborní koně, ale jsou naježdění pro jezdce a my, jak nejezdíme často, neumím odhadnout vzdálenost a tomu koni ji nadiktovat. A já se přiznávám, že to fakt neumím. Ne vždy mi to vyjde, i když se snažím. Ale jinak je kvalita koní hodně dobrá.

Jak jste se cítila při posledním kolečku. Jde o vaši poslední sezonu?

Byla jsem hrozně šťastná a hrozně jsem si to užila díky tomu, že tu mám nejbližší, kteří mi fandili. Nikdy už nic podobného nezažiju a moc jim za to děkuju.

Když jsem doběhla, tak jsem se cítila úplně vyčerpaně a říkala jsem si, že si dám hodně dlouhé volno. Ale to je bezprostředně po závodě. Člověk je trošku zklamaný, ale zároveň šťastný, že tu mohl startovat. Ale to je těsně po závodě, takže o mé pětibojařské kariéře zatím nebudu nic říkat definitivně.

Barbora Kodedová na koni Legende | Foto: Reuters

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme