Kvitová porazila Wozniackou a je v osmifinále. Šafářová a Strýcová v singlu končí

Tenistka Petra Kvitová odevzdala na kurtu maximum a postoupila do osmifinále olympijského turnaje v Riu de Janeiru. Bývalou světovou jedničku, Dánku Caroline Wozniackou porazila 6:2, 6:4. V dalším kole se utká buď s Jekatěrinou Makarovovou, nebo Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou. Nedařilo se naopak Barboře Strýcové, která nestačila ve dvou setech na Italku Erraniovou. V singlu nepokračuje ani Lucie Šafářová poté, co ji zastavily zdravotní problémy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová postoupila na olympiádě do osmifinále

Tenistka Petra Kvitová postoupila na olympiádě do osmifinále | Zdroj: Reuters

„Chci to tady vyhrát, a když nevyhraju, tak aspoň medaili, ale vím, že do dalšího kola to bude strašně těžká soupeřka, pokud to bude Makarovová, se kterou jsem teď prohrála, a nehraju s ní úplně ráda. Na druhou stranu hraju líp než ve Wimbledonu, takže na to bych sázela a děj se vůle boží,“ říká.

A Kvitové se zatím na olympijské turnaji daří. Do druhého kola šla bez problémů a suverénně postoupila i dál přes Wozniackou. V prvním setu vedla už 4:0, ale Dánka díky brejku snížila na 2:4. Česká tenistka si ale vzala servis zpět.

„Byl to těžký zápas jak po tenisové, tak po fyzické a mentální stránce, protože Carolina jako bývalá světová jednička musí být strašně silná v hlavě. Tím, že měla nějaké zranění, a to, co se teď táhne v její kariéře, jí nepřidává, ale pořád je silná. Během zápasu jsem si uvědomovala, že nesmím polevit ani na míček a být pořád ready, protože ona nezkazí, když nemusí,“ vysvětlovala po zápase Kvitová.

Ve druhém setu už byla Dánka aktivnější a snažila se více útočit, ale Kvitové se dařilo lépe v klíčových momentech. Za stavu 5:2 měla mečbol, ale volej dala do sítě a následně udělala dvojchybu, takže se zápas prodloužil. Dalším servisem si už ale postup zajistila.

„Jsem hlavně spokojená s tím, že jsem vyhrála ten poslední míč, protože ke konci to byl opravdu boj. Za stavu 5:2 jsem podávala, měla jsem mečbol, který jsem neudělala, a potom se to tahalo. Za stavu 5:4, kdy už byly nové míče, to bylo lepší tím, že jsem šla podávat. Snažila jsem se to nějak ukončit. Asi jednou nebo dvakrát jsem si pomohla servisem,“ uzavírá.

Šafářová a Strýcová ve dvouhře skončily

Do třetího kola naopak nepostoupily Lucie Šafářová a Barbora Strýcová, které nenazávaly na společný úspěch z předchozího dne, kdy v deblu porazily favorizované sestry Williamsovy.

Šafářovou v duelu s Kirsten Flipkensovou zastavily střevní potíže. Česká hráčka vzdala bezprostředně poté, co prohrála úvodní sadu 2:6. Pro zítřejší zápas ve čtyřhře byl však Šafářová měla být připravena.

Ve druhém kole skončila také její kolegyně Strýcová, která podlehla Saře Erraniové dvakrát 2:6. Strýcová vzdorovala Italce pouze 93 minut.

Jakub Knoll, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme