Medailový sen žije, ví Petra Kvitová. V boji o bronz chce využít zkušenost z Turnaje mistryň

Měl to být turnaj, který zvrátí neúspěšnou sezonu a stále to ještě může platit. Tenistka Petra Kvitová sice po třísetové porážce od Puigové z Portorika nedosáhne na vysněné olympijské zlato, ale z brazilského Ria si ještě medaili může přivézt.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová je odhodlaná poprat se aspoň o bronz

Petra Kvitová je odhodlaná poprat se aspoň o bronz | Zdroj: Reuters

O bronz se Petra Kvitová utká s americkou vycházející hvězdou Madison Keysovou, která podlehla Němce Angelique Kerberové. Naději na olympijské zlato sebrala tenistce z Fulneku semifinálová porážka s Portoričankou Puigovou.

Petro, kolik toho dnes chybělo, abyste ten semifinálový zápas dokázala dovést do vítězného konce?

Přehrát

00:00 / 00:00

proud-oh-tenis-kvitova po semi.mp3

Asi hodně. Ve třetím setu jsem dotahovala, nebylo to úplně jednoduché. Z jedné strany se mi dnes nehrálo úplně nejlépe, protože tam byl vítr a slunce.

Navíc jsem nezaservírovala tak, jak bych chtěla. To bylo v tom třetím setu hrozně klíčové. Když byla na koni, tak se jí hrálo lépe.

Přijela jste sem s velkým odhodláním získat tady medaili. Bude pro vás tedy snadné najít motivaci v utkání o bronz?

Motivovat mě to určitě bude, ale asi až za chvíli. Ještě nad tím nedokážu přemýšlet. Určitě jsem sem ale přijela získat medaili a ten sen pořád žije, i když už to nebude zlatá ani stříbrná medaile. Přece jen – medaile je medaile, takže do toho dám zítra všechno.

Kvitová si o zlato nezahraje. Puigové podlehla ve třech setech

Číst článek

O třetí místo jste na žádném turnaji nehrála. Tušíte, jakou přípravu na zápas zvolíte?

Je to nová zkušenost a tak budu brát. Tohle mě potkalo i na Turnaji mistryň, kdy jsem prohrála první zápas a pak jsem šla do druhého, který jsem zvládla lépe. Zkusím to nějak udolat.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme