Možná jsem to přepálila, přemýšlí Hejnová. O Američance za zády nevěděla

Zuzana Hejnová si na olympijských hrách doběhla pro čtvrté místo. Jako obhájkyně bronzu z Londýna a dvojnásobná mistryně světa byla v očích veřejnosti adeptkou na zisk medaile i v Riu. Česká překážkářka ale doplatila na zdravotní problémy, které ji provázely po celou sezonu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ještě na poslední překážce držela Zuzana Hejnová třetí pozici (archivní foto)

Ještě na poslední překážce držela Zuzana Hejnová třetí pozici (archivní foto) | Zdroj: Reuters

„Čtvrtku překážek jsem běžela před olympiádou jen jednou a achilovka mě pořád bolela. Trénovala jsem s tím, ale nebylo to ideální. Zlomilo se to až týden dva před odletem, kdy mě to přestalo limitovat. A to už nebyl čas,“ říkala ještě udýchaná po závodě Zuzana Hejnová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Druhou olympijskou medaili Zuzana Hejnová nepřidala. Chyběly jí dvě desetiny sekundy

„Na medaili to bylo, ale asi bych chtěla už moc po tom, co jsem prožila,“ přemýšlí. Medaile tak daleko nebyla. Ještě za poslední překážkou byla Hejnová na třetím místě, ale pak se zezadu přihnala Američanka Ashley Spencerová a na Češku zbylo jen čtvrté místo.

„O Spencerové jsem nevěděla, měla jsem ji za sebou. Zezadu se předbíhá o něco líp, ale prostě měla víc sil a mně úplně došly. Většinou taky běhám ze začátku pomaleji a na konci člověk snáz najde síly. Chtěla jsem to rozběhnout trošku rychleji a možná jsem to přepálila, ale v závodě se člověk vyhecuje“ přemýšlí Zuzana Hejnová.

Zuzana Hejnová doběhla čtvrtá: 'Vytuhla jsem za desátou překážkou'

Číst článek

Pro dvojnásobnou mistryni světa šlo zřejmě o poslední olympijský pokus. O další medaili z olympijských her se už zřejmě za čtyři roky v Tokiu nepokusí.

„Nedokážu to říct. Čtvrtka je hrozná dřina a nemyslím, že vydržím ještě čtyři roky takhle makat. Příští rok chci ještě na MS. Být třikrát mistryní světa, to by bylo fajn,“ sní se s úsměvem na tváři Zuzana Hejnová.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme