Na člena britského týmu mířili v Riu zbraní. Neopouštějte vesnici, zní varování

Britský sportovec se stal svědkem krádeže, během které na něj byla namířena zbraň, informuje The Gaurdian. Podrobnější detaily zatím nejsou známé. Sportovec je podle dostupných informací v šoku, žádná zranění ale neutrpěl. V souvislosti s incidentem bylo vydáno také varování, aby britští sportovci neopouštěli olympijskou vesnici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijská vesnice stála v přepočtu 37 miliard korun, není ale zcela připravena

Olympijská vesnice stála v přepočtu 37 miliard korun, není ale zcela připravena | Zdroj: Reuters

Britští atleti se po dokončení všech závodů těšili na noční život v Riu. Úterní incident jejich kolegy ale hodně změnil. Pro britský tým bylo totiž vydáno varování, ve kterém stojí, že opustit olympijskou vesnici je riskantní a nestojí za to.

Den po incidentu, tedy ve středu večer, představitelé britské atletiky poslali sportovcům e-mail s varováním, že pokud opustí olympijskou vesnici, učiní tak na vlastní nebezpečí.

V e-mailu také stálo, že atleti po významné bezpečnostní události z noci z úterý na středu musí pro vlastní bezpečí dodržovat řadu pravidel, jako například nenosit soupravu britského týmu mimo olympijskou vesnici nebo využívat taxíky.

Podle deníku The Gurdian, který dopis atletům viděl, varování upozorňuje na to, že taxíky nemohou být pozdě v noci považovány za bezpečné.

Oloupené americké plavce zadrželi na letišti. Policie je podezírá z křivého svědectví

Číst článek

„Pokud plánujete jít v noci ven a nemáte jinou cestu, jak se vrátit, než taxíkem, nikam nechoďte,“ stojí podle deníku v dopise spolu s tím, že v případě odchodu z olympijské vesnice mají sportovci informovat úředníky.

„Rio není bezpečným prostředím a míra kriminality v posledních pár dnech vystřelila nahoru. Přemýšlejte velmi opatrně, zda se vyplatí riskovat a opouštět olympijskou vesnici,“ píše se v e-mailu.

K incidentu došlo nedlouho poté, co americký plavec Ryan Lochte a tři jeho kolegové uvedli, že byli oloupeni ozbrojeným mužem, který u sebe měl policejní odznaky. K loupeži mělo dojít během jejich návratu do olympijské vesnice taxíkem v pondělí ráno.

Dominika Píhová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme