Na terče soupeřů se při závodě nedívám, přiznává bramborový střelec z Ria Kostelecký

Jsou odvětví, jako například všechny úpolové sporty, kde soupeři ze sebe po celou dobu doslova nespustí zrak. A pak se najdou i taková, kde se závodníci jeden o druhého a dokonce i o průběžné výsledky během soutěže vůbec nezajímají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec David Kostelecký v trapu na OH v Riu vybojoval čtvrtou příčku

Střelec David Kostelecký v trapu na OH v Riu vybojoval čtvrtou příčku | Zdroj: ČTK

V poslední kvalifikační sérii na 25 ran si David Kostelecký mohl dovolit dvakrát minout. Tuto rezervu však vyčerpal už po jedenácti terčích, a tak na postup do finále musel zasáhnout všech zbývajících 14 holubů.

„Po úvodním dnu kvalifikace jsem nevěděl, jak na tom jsem. Jen jsem tušil, že bych mohl mít nějaký náskok a že těch 72 sestřelených terčů asi nebylo špatných. Myslel jsem si ale, že mi to tou druhou chybou ulétlo,“ přiznal David Kostelecký.

Přehrát

00:00 / 00:00

Věděl jsem, že už to nepustí a že už je hotovo, řekl střelec David Kostelecký k závěru souboje o bronz

Až pak se olympijský vítěz z Pekingu zajímal o výsledky a zjistil, že sice trochu s odřenýma ušima, ale přece jen se dostal potřetí ve své kariéře do olympijského finále.

Jeho první polovinu zvládl jako třetí nejpřesnější a k duelu o bronz nastoupil proti Britu Lingovi. Soupeř začínal a hned první ranou minul.

„Byl tady velký hluk a neslyšel jsem, že by mi pípli chybu. Na terče soupeřů se nedívám, takže jsem o tom nevěděl,“ prozradil český střelec.

O náskok český střelec brzy přišel a poté udělal řadu dalších chyb. V tu chvíli jeho absolutní soustředění polevilo.

„Znám to z více závodů, že už je to pryč, takže to ze mě trošku spadlo. Věděl jsem, že už to nepustí a že už je hotovo,“ dodal Kostelecký, který ke zlatu z Pekingu a šestému místu z Atlanty přidal další skvělé umístění z olympijských her.

Miroslav Augustin, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme