Naplánovalo by to osmileté dítě, říká k mezerám v olympijské organizaci střelec Kostelecký

Problémy brokových střelců na olympijských hrách v Riu se kupí. Jako by nestačilo, že přes sluníčkem sežehlou trávu špatně vidí terče. Závodníků v disciplíně trap je příliš mnoho na příliš málo vyhrazených tréninkových hodin. Rozmrzelý je z toho i olympijský vítěz z Pekingu David Kostelecký.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec David Kostelecký v dějišti Evropských her

Střelec David Kostelecký v dějišti Evropských her | Foto: Michal Jurman

„Byl jeden den, kdy už to bylo trochu kritické. Každý trenér přicházel s novou myšlenkou, jak to udělat, aby to bylo spravedlivé. Zároveň to ale každý chtěl víc 'spravedlivější' pro svého svěřence,“ usmívá se David Kostelecký.

A prý nebylo až tak daleko ani k fackám nebo dokonce pěstnímu řešení nepříjemné situace, do které se střelci včetně Davida Kosteleckého ne vlastní vinou dostali.

„Ještě tu nebyl nikdo z mezinárodní střelecké federace, kdo by v tom udělal pořádek a naplánoval to tak, aby všichni střelci dostávali stejný prostor. A ne že Italové budou střílet pět položek a my jednu. Trenér tam pak musí třeba dvě hodiny stát u stolečku a hlídat, kdy jdeme na řadu,“ vyčítá organizátorům český střelec.

K nalezení spravedlivého systému přitom není potřeba zrovna doktorát z matematiky, usmívá se olympijský vítěz z Pekingu.

„Mají k dispozici seznam lidí, kteří tady jsou, a mohou si tak spočítat čas a každému určit, kdy má jít. Nenechávat například celý den trénovat disciplíny, které jsou na programu až po nás. Myslím, že by to dokázalo naplánovat osmileté dítě,“ rozčiluje se Kostelecký.

A aby potíží nebylo málo, pálí teď brokaři na jiný typ terčů, než je pak čeká v závodě.

Jan Suchan, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme