Náročnou trať pro bikery může ovlivnit déšť. Jako první z Čechů pojede Kateřina Nash

Krásná, ale zároveň extrémně těžká, tak hodnotí čeští bikeři brazilskou trať, na které chtějí poslední dva dny olympijských her bojovat o medaile. V Riu se ale očekává silný déšť, který by závody mohl zkomplikovat. Mezi bikery nechybí ani čeští kandidáti na medaile. Jako první z nich se na start postaví dnes Kateřina Nash.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Nash při tréninku na olympijské trati

Kateřina Nash při tréninku na olympijské trati | Zdroj: ČTK

„Trať je opravdu pěkná. Určitě je fyzicky i technicky náročná. Taková, jaká by na olympiádě měla být,“ spokojeně se usmívá Kateřina Nash při hodnocení Mountain Bike Centra.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trať pro závody na horských kolech už testují čeští favorité. Sleduje je Michal Jurman

Český tým, stejně jako konkurence, pečlivě testoval aktuální stav trati a dobře ví, o čem nadcházející ženský i nedělní mužský závod budou.

„Trať je jen o startu. Tam se dostat na nějakou velmi dobrou pozici a neudělat chyby. Dnes si na tréninku během chviličky Katka brnkla o kámen a už šla,“ komentuje tréninkové pády Kateřiny Nash v Brazílii reprezentační trenér Viktor Zapletal.

Olympijská trať v Deodoru je přitom plná obrovských kamenů, přes které bikeři skáčou a pokud dojde na očekávaný déšť, může se olympijský boj o medaile stát ještě velkou loterií.

„Možná jí to prospěje. Je hodně klouzavá, a když to navlhne, možná bude kolo líp držet,“ snaží se Zapletal najít i jistá pozitiva pro případ deště.

V týdnu přitom byly na trati problémy zcela opačného rázu. Místo kapek vody totiž pohlcovaly okraje závodního areálu plameny ohně, který se sem rozšířil od místní střelnice z původně kontrolovaného pálení odpadků.

„Je to ohořelé až na kraj tratě. Trať to ale nezměnilo a ani to tam v první den tréninku nebylo cítit, takže v pohodě,“ říká Kateřina Nash, které celkem vyšel poslední předolympijský test v Kanadě, kde skončila na začátku srpna pátá.

S malými cíli rozhodně bývalá běžkyně na lyžích nepřijela ani do Brazílie. „Vždycky jedu bojovat o medaili a v cíli se musím srovnat s realitou. Ale ambice jsou ty nejvyšší,“ slibuje před závodem začínajícím v 17.30 Kateřina Nash, která už několikrát zvažovala konec kariéry.

Dnes ale bude i ona opět stát na startu závodu, ve kterém se bude snažit vylepšit čtyři roky staré 14. místo z Londýna.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme