Nedaleko olympijského areálu pro horská kola hořelo. Závody však ohroženy nejsou

Nedaleko areálu pro závody horských hor v olympijském Riu se včera ve večerních hodinách rozpoutal oheň. Plameny se vinou silného větru dostaly až k místům, kde budou v nadcházejících dnech olympijští bikeři bojovat o cenné kovy. Po několika hodinách však hasiči i díky dešti dostali oheň pod kontrolu. Požár nakonec organizátorům her nenapáchal větší škody.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nedaleko olympijského závodiště pro horská kola hořelo

Nedaleko olympijského závodiště pro horská kola hořelo | Zdroj: Reuters

Závody bikerů a bikerek v olympijském Riu začínají už za čtyři dny. Ještě včera ale museli organizátoři her řešit závažný problém, když začal hořet les nedaleko areálu pro horská kola.

Podle informací z místa události se v lese vznítily odpadky a kvůli silnému větru se posléze plameny rozšířily až k místům, kudy vede olympijská trať, na níž bude o víkendu zlatou medaili obhajovat český cyklista Jaroslav Kulhavý.

Během několika hodin však zasahující hasiči dostaly plameny pod kontrolu, takže nedošlo k poškození olympijského závodiště, které ovšem i tak muselo být evakuováno. K uhašení požáru přispěl také déšť.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme