Nejsem tu na dovolené, ví tyčkař Kudlička. Atmosféru Her nasává u televize

Atleti soutěží na olympijských hrách až v jejich druhé polovině. Proto některé z nich mrzí, že olympiádu a její atmosféru nezažijí bez povinností déle. Mezi ně taky trochu patří Jan Kudlička, který nastoupí do kvalifikace tyčkařů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kudlička

Jan Kudlička | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Samozřejmě mě mrzí, že je atletika relativně na konci. Ještě jsem si neužil ani jedny olympijské hry. Ale člověk tu není od toho, aby si užíval, ale aby reprezentoval. Atmosféru nasávám pomocí televize,“ usmívá se Jan Kudlička.

Pokud tyčkař zvládne kvalifikaci, tak ho finále čeká v pondělí. Pak sice ještě budou mít tyčkaři skoro týden na to si Rio trochu užít, ale český reprezentant dorazil do Brazílie se svou přítelkyní, také tyčkařkou, Jiřinou Ptáčníkovou, takže zábava se bude muset odložit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jana Kudličku čeká kvalifikace. A nejen ta jeho, jak zjistil reportér ČRo Štěpán Pokorný

„Kvalifikace holek je 16. ráno. Ta mě nemine, budu muset vstávat s ní. Pak doufám ve finále. Užijeme si to třeba až 20. a 21. Ale nejsme tu na dovolené. Kdybych sem chtěl na dovolenou, pojedu sem,“ plánuje atlet.

S Jiřinou Ptáčníkovou dokonce bydlí na pokoji, takže se rozhodně nemusí bát, že by její závod zaspal.

Trenéři mají občas problém s tím, že spolu páry chtějí v olympijské vesnici bydlet, ale u českých tyčkařů to prý nikdo neřešil.

„Zákaz jsem nedostal. Každý by měl být profesionál, přece jen jsme na olympijských hrách. Trenér Patera si je vědom toho, že člověk je profík. Nevyhledávali jsme to a neprosili jsme. Ale je nás lichý počet a jsme spolu. Jsem za to rád,“ dodává Jan Kudlička.

I pohoda v týmu českých skokanů o tyči by měla přispět k tomu, aby se jim dařilo na atletickém olympijském stadionu co nejlépe. Jana Kudličku čeká kvalifikace v noci ze soboty na neděli.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme