Neymar po zisku olympijského zlata: Je to jedna z nejšťastnějších událostí mého života

Celá země na něj spoléhala a on to dokázal. Neymar dovedl fotbalisty Brazílie na stadionu Maracaná k poslednímu velkému zlatu, které jim chybělo, tomu olympijskému. Kanárci ve finále turnaje v Riu zdolali v penaltovém rozstřelu Německo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilský kapitán Neymar je dojat z vítězství v olympijském turnaji

Brazilský kapitán Neymar je dojat z vítězství v olympijském turnaji | Zdroj: Reuters

Krásná rána z přímého kopu v základní hrací době a v penaltovém rozstřelu rozhodující pokus, Neymar hrál ve finálovém představení hlavní roli.

„Prošli jsme si těžkými chvílemi, když nás kritizovali, když o nás někdo mluvil, my jsme na to odpovídali fotbalem, včetně dneška,“ říkal Neymar.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na brazilského fotbalistu Neymara byl sice vytvářen velký tlak, ale přesto dovedl svůj tým k olympijskému zlatu

Desítka na zádech a kapitánská páska k tomu, to je obrovská zodpovědnost, útočník Barcelony se s tím ale vyrovnal a s národním týmem získal svůj první velký titul.

„Je to jedna z nejšťastnějších událostí mého života. Jsem moc šťastný.“

Neymarova obliba s olympijským zlatem jistě ještě stoupne, ale ne pro všechny brazilské fanoušky je bohem.

Zvlášť tady v Riu si u rodáka z konkurenčního Sao Paula kromě fotbalových kvalit víc všímají jeho občas arogantního a někdy zase dětinského chování, záliby ve večírcích i daňových únicích.

„Neymar to je jenom kouření a pivo, vydělává desítky miliónů, tak proč by se tady měl snažit hrát. Podívej se, máš takhle velkou branku a máš se do ní trefit, já ho chci vidět ve hře dávat góly,“ říká fanoušek.

A olympijské hry nejsou mistrovství světa - třeba by fanoušky obměkčilo, kdyby příště získal pro Brazílii právě tohle zlato.

David Koubek, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme