Oba české páry jsou ve čtvrtfinále. Po H+H postoupily i Šafářová se Strýcovou

Druhý krok na cestě za obhajobou olympijského stříbra úspěšně zvládly tenistky Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková. Za hodinu a půl porazily Číňanky a narazí na Rusky. Vyčerpávající ale vítězný zápas za sebou mají i Lucie Šafářová a Barbora Strýcová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká | Foto: ASC Dukla

Proti čínskému páru Šuaj Pcheng, Šuaj Čang se Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou mohly spolehnout zejména na vlastní podání. Během zápasu český pár ani jednou nepřišel o servis, naopak využil dvě brejkové příležitosti.

Tu první v páté hře první sady, když Andrea Hlaváčková na síti z voleje nasměrovala modročervený k zisku setu poměrem 6:4. Situace se opakovala o 40 minut později, když byla Šuaj Čang pozdě na síti a nestihla zkrácení Hlaváčkové. Druhý brejk v následujícím gamu blondýnka přetavila na servisu v postup 6:4 a 6:4.

Ve čtvrtfinále se obhájkyně olympijského stříbra utkají Ruskami Kasatkinovou a Kuzněcovovou, které vyřadily Japonský pár Doiová, Hozumiová ve třech setech.

Postup mezi nejlpších 8 párů turnaje vybojovala i druhá česká dvojice. Lucie Šafářová překonala střevní potíže a po boku Barbory Strýcové nastoupila proti Kanadskému páru Bouchardová, Grabowská. První set ale Češky prohrály v tie-breaku, když nevyužily setbol při podání Bouchardové.

Prolomit kanadský servis se českému páru povedlo až ve druhé sadě. Díky tomu přemožitelky sester Williamsových vyrovnaly a rozhodl třetí set s jediným brejkem. Své podání jako jediná ztratila Gabriela Dabrowská a dala Češkám rozhodující výhodu.

Za stavu 4:3 se v černém hrající soupeřky chytaly poslední šance. O servis Barbory Strýcové se bojovalo přes šest shod a nejmenší hráčka na kurtu odvracela při podání tři brejboly. Zvládla všechny a smetanu v podobě poslední smeče slízla Šafářová.

Vyčerpaná tenistka z Brna pak celý zápas dopodávala do výsledku 6:7, 6:2 a 6:4.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme