Obrovský úspěch kajakáře Dostála. V Riu vybojoval stříbro

Kajakář Josef Dostál vybojoval pro Česko první stříbro na olympijských hrách v Riu. Český reprezentant dnes uspěl v závodě na jeden kilometr, když nestačil pouze na Marcuse Walze ze Španělska, za kterým zaostal o necelou sekundu. Bronz patří Romanu Anoškinovi z Ruska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakář Josef Dostál

Kajakář Josef Dostál | Zdroj: Reuters

Kanoista Josef Dostál, mistr světa na kilometrové trati z roku 2014, se do finále olympijského závodu dostal poté, co ve své včerejší semifinálové jízdě obsadil čtvrté místo.

Český reprezentant zvolil pro dnešní finálovou regatu stejnou taktiku, jakou použil v rozjížďce i v semifinále, takže se v úvodních metrech držel mimo medailové pozice, nicméně stále se pohyboval jen těsně za nejlepšími.

Kanoista Fuksa skončil na kilometrové trati šestý. Triumf obhájil Němec Brendel

Číst článek

Na druhém mezičasu se již Josef Dostál objevil jako třetí s vteřinovým mankem na v té chvíli vedoucího Portugalce Pimenta.

V posledních 200 metrech zahájil Dostál velký atak na vítězství. Krátce před cílem se již zdálo, že na něj opravdu dosáhne, ale Španěl Marcus Walz předvedl drtivý finiš, díky kterému českého kajakáře předstihl.

Stříbro je pro Josefa Dostále jeho druhým olympijským kovem v kariéře, když před čtyřmi lety v Londýně dosáhl na bronz se čtyřkajakem.

Členem českého čtyřkajaku přitom bude Dostál i v Riu, takže svou medailovou sbírku bude moci v Brazílii ještě rozšířit.

Výsledky finále rychlostních kanoistů
K1: 1. Walz (Šp.) 3:31,447, 2. Dostál (ČR) 3:32,145, 3. Anoškin (Rus.) 3:33,363, 4. Stewart (Austr.) 3:33,741, 5. Pimenta (Portug.) 3:35,349, 6. Poulsen (Dán.) 3:36,840, 7. Hoff (Něm.) 3:37,581, 8. Gelle (SR) 3:40,691.

Kajakář Josef Dostál | Foto: ČRo ČOV

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme