Olympiádu si chci hlavně užít, přeje si 17letý střelec Nepejchal

Moc toho nenamluví, ale třeba právě on by mohl být trumfovým esem české olympijské výpravy. Vždyť kolínský střelec Filip Nepejchal vyhrál ve vzduchové pušce poslední Světový pohár před odletem do Ria. Ve svých sedmnácti letech má ale mnohem skromnější cíle.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec Filip Nepejchal se kvalifikoval na OH v Tokiu

Střelec Filip Nepejchal se kvalifikoval na OH v Tokiu | Foto: Český olympijský výbor

„Beru to tak, že se jedu zúčastnit a užít si závod. Vážně to neberu tak, že bych jel pro vítězství. Finále by bylo pěkné, to je pravda. Jinak nemám velké cíle,“ přiznává Filip Nepejchal.

Filip Nepejchal je sice úřadujícím juniorským mistrem Evropy a vítězem posledního Světového poháru, to byl ale jeden z pouhých pěti závodů, které s dospělými na vrcholné úrovni odstřílel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Olympiádu beru tak, že se jedu zúčastnit a užít si závod, říká mladý střelec Filip Nepejchal

Nedostatek zkušeností a jistá mladická bezstarostnost – to by podle státního trenéra Vladislava Šaňáka nemusela být vůbec špatná kombinace.

„Možná že je to trochu neskromný, ale myslím si, že právě v tomhle je ta jeho situace výhodnější. Ten, kdo už na olympiádě byl, tak má na jedné straně zkušenost, ale pokaždé to nemusí být plus, protože ví, co ho čeká, a co se stane, když by byl úspěch. Bereme to tak, že je to pro něj jakýkoliv normální závod,“ říká trenér Vladislav Šaňák.

Nepejchalovi spolužáci z kutnohorské průmyslovky teď možná tráví prázdniny s rodiči na dovolené, možná sami na hudebních festivalech, možná úplně nějak jinak, ale ve dnech, kdy budou na programu puškařské disciplíny, minimálně řada z nich zbystří. Z úspěchu svého kamaráda jsou totiž nadšení.

Sportovci si na olympiádě budou fandit i navzájem. Těším se hlavně na tenis, hlásí judista Petřikov

Číst článek

„Budou mi určitě fandit,“ říkali mu prý před odletem. Po návratu si budou pro změnu moci vyslechnout brazilské zážitky. A to nejen z vlastních závodů Filipa Nepejchala.

„Jestli budu mít čas, tak bych se chtěl jít podívat třeba na atletiku. Bude určitě úžasné se na něco takového jít podívat,“ plánuje Filip Nepejchal.

A kdyby si měl kolínský mladík vybrat jednoho slavného sportovce, na kterého by chtěl narazit v olympijské vesnici, tak neváhá ani chvíli.

„Chtěl bych potkat Bolta,“ netají mladý reprezentant.

Jan Suchan, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme