Olympijská pochodeň je v Riu, oheň by měla zažehnout rukou legendárního Pelého. Ten mlčí

Do Ria de Janeira dorazila ve středu olympijská pochodeň. Dva dny bude putovat po městě a okolí a v pátek zažehne při slavnostním ceremoniálu olympijský oheň umístěný v centru Ria. Podle brazilských médií by ho měl zapálit legendární fotbalista Pelé.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijský oheň v malé lucerně vynesl z letadla předseda organizačního výboru her Carlos Nuzman

Olympijský oheň v malé lucerně vynesl z letadla předseda organizačního výboru her Carlos Nuzman | Zdroj: Reuters

Olympijský oheň dorazil ráno místního času z města Niterói, které je na druhé straně zátoky Guanabara. Přivezli ho na lodi brazilští medailisté v jachtingu.

Na ostrově před námořní školou ho přivítal starosta města Eduardo Paes.

Lucernička s ohněm, který v květnu přiletěl z Řecka, se projela novou riodejaneirskou tramvají. Před městským divadlem potom zažehli pochodeň. Tu teď nosiči donesou například i před sochu Krista spasitele. V pátek bude i na známé skále Cukrová homole.

Pozvání k zapálení olympijského ohně před kostelem Candelária v centu Ria dostal fotbalista Pelé. Zatím ale účast na ceremoniálu nepotvrdil.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme