Olympijský závod jsem si užila, prohlásila po 19. místu plavkyně Pechanová

Devatenáctým místem v olympijském závodě na 10 kilometrů plavkyně Jana Pechanová rozhodně neudělala nějaký výrazný zápis do svého životopisu. V něm má totiž medaile ze světových a evropských šampionátů. Pětatřicetiletá plavkyně si ale přijela do Ria hlavně splnit sen o své čtvrté olympijské účasti a to se jí podle svých slov povedlo se vším všudy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálková plavkyně Jana Pechanová.jpg

Dálková plavkyně Jana Pechanová.jpg | Foto: Český olympijský výbor

Jak jste si užila dnešní olympijský závod, ve kterém jste obsadila 19. místo? Jak jste vnímala velké horko?

Určitě jsem si to užila, ale horko jsem v průběhu závodu vůbec nevnímala. Naopak mi bylo trošku chladno, ale užila jsem si to.

Přehrát

00:00 / 00:00

Byl to můj poslední olympijský závod, říká o Riu plavkyně Jana Pechanová

Organizátoři měli obrovské problémy s časomírou, vy jste se ve výsledcích objevila až na předposledním 19. kilometru. Jak se závod vyvíjel podle vás?

Bylo to hodně náročné v tom, že jsme pořád s něčím soupeřily. Buď to byly vlny – napřed z jedné strany, potom z druhé strany. Při otáčkách se to vždycky změnilo, proudy byly strašně znát. Přišlo mi, že jsme si hrozně naplavávaly. V tom to bylo náročné, že se pořád měnil rytmus závodu. Nevím, jak to skutečně bylo, ale měla jsem pocit, že se neplavalo v klasickém balíku, ale že jsme plavaly v lajně.

Jak hodnotíte konečné 19. místo?

Užila jsem si to, ale že to bylo 19. místo, tak to prostě bylo 19. místo. V jednu chvíli jsem si myslela, že to bude poslední, takže to beru sportovně, a ne tragicky.

Byl dnešní závod vašim posledním v kariéře?

Na olympiádě určitě ano. Jinak vám nemůžu říct, že ne. Možná ale ano. Rozhodne se to v průběhu nadcházející sezony.

Co vás čeká teď? Na co se těšíte?

Půjdu se podívat na Ježíše, jen co se dám do kupy. Potom budu fandit ostatním sportovcům, kteří ještě nezasáhli do bojů.

Michal Jurman, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme