Oproti minulé olympiádě je konkurence vyrovnanější, myslí si skifařka Topinková Knapková

Byla jednou ze zlatých medailistek před čtyřmi roky v Londýně. Od té doby ale uběhlo hodně času, po svatbě už je nutné si ve startovních listinách zvykat na jméno Miroslava Topinková Knapková. V 35 letech bude obhajovat olympijské zlato.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mirka Topinková Knapková

Mirka Topinková Knapková | Foto: Markéta Kmoníčková

„Já to takhle nevnímám, protože obhajovat olympijské zlato budu, ale od té doby uplynuly čtyři roky, což je dlouhá doba. Spousta věcí se změnila. Změnily se soupeřky, vyrostly nové a kvalitní. Navíc jsou mladší než já,“ říká Mirka Topinková Knapková.

Před čtyřmi lety v Londýně svým soupeřkám ujela - jak se tak říká - o parník a vylovila z kanálu Eton Dorney suverénní zlato. Obhájit je těžší než vyhrát, říká se ve sportu a v Riu to prý bude platit dvojnásob.

Přehrát

00:00 / 00:00

Od poslední olympiády se změnila řada věcí, říká obhájkyně zlata z Londýna Mirka Topinková Knapková

„Zatímco v Londýně bylo pět šest adeptek na medaili, na této olympiádě jich je tak dvanáct třináct, takže konkurence je daleko více srovnaná,“ přibližuje obhájkyně zlata.

I tak může Topinková Knapková pomýšlet znovu na mety nejvyšší. A to i s vědomím toho, že veslování jde rychle dopředu, i díky stále větší oblibě mladých ukazovat se na sociálních sítích.

„Dřív bylo trénování takové know-how, v dnešní době všichni dávají na YouTube a další sociální sítě, jak trénují, co využívají, a dá se říct, že všichni používají podobné tréninkové metody. I proto je ta konkurence vyrovnaná,“ vysvětluje česká skifařka.

Svou cestu za obhajobou začne skifařka Mirka Topinková Knapková už v sobotu, tedy hned další den po slavnostním zahájení olympijských her v Brazílii.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme