Pětibojaře při šermu vyrušovali fanoušci. Bojovat budou ještě o bonusovou vteřinu

Čeští reprezentanti v moderním pětiboji mají za sebou fyzicky náročnou a zřejmě také nejbouřlivější disciplínu. Temperamentní Brazilci při povzbuzování svých reprezentantů šerm několikrát přerušili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moderní pětibojaře přerušovali fanoušci

Moderní pětibojaře přerušovali fanoušci | Zdroj: Reuters

V hale to bouří hlavně když šermují domácí závodníci, ale protože ti se střídají na bojišti velice často, velký řev téměř neustává.

„Hlavně na začátku turnaje to bylo obtížné. Diváci byli natěšení a hodně silně fandili. Rozhodčí tolerovali, že když byli diváci hodně hluční, mohli jsme na chvíli přestat,“ říkala Barbora Kodedová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šermířské souboje sledovalo v Riu mnohem víc fanoušků, než je na závodech moderního pětiboje obvyklé

Potíže s koncentrací měl také Jan Kuf, který olympijskou atmosféru zažil úplně poprvé v kariéře.

„Je to úplně něco jiného. Diváků je tu milionkrát víc než na normálních závodech. Atmosféra je náročnější na hlavu a byl jsem z toho vyklepaný,“ přiznal Jan Kuf.

Tak bouřlivé prostředí už zřejmě moderní pětibojaři na hrách v Riu nezažijí, i když si ještě jednou zašermují. V bonusovém závodu pod širým nebem, což je olympijská novinka.

První kola byla křečovitá, pak jsem šermoval hezky, hodnotí David Svoboda úvod pětiboje

Číst článek

„Venku se mění světelné podmínky a v šermířské masce to není příjemné, když se sluníčko odráží od planše do očí. Někteří dokonce šermují ve slunečních brýlích, tak jsem zvědavá, jak to bude připravené,“ usmívá se Barbora Kodedová.

Ale kdyby náhodou nic neviděla, nemusí jí to tolik mrzet, v bonusovém závodu toho tolik pětibojař nenasbírá. „Nikdo do toho tolik nepůjde, protože se to nevyplatí. Jedna vteřina za vítězství,“ přemýšlí 10. závodnice průběžného pořadí.

„Je to věc navíc. Nemám to moc v oblibě, ale jsme na olympiádě, tak se budu snažit si ještě nějakou vteřinku přivydělat. Ale ta hlavní šermířská disciplína už za námi,“ ví David Svoboda.

Muži budou znovu závodit po dni volna v sobotu, pětibojařky své snažení zakončí už dnes v noci.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme