Petr Koukal v Riu dopsal knížku. Po skončení kariéry se těší na hory i na pivo

Badmintonista Petr Koukal po vyřazení v Riu definitivně ukončil sportovní kariéru. Někteří si jej budou už navždy pamatovat jako vlajkonoše české výpravy z olympijských her 2012 v Londýně, jiní jako manžela úspěšné biatlonistky Gabriely Koukalové. Rodák z Hořovic ale rozhodně ukončením sportovní kariéry nijak nehodlá slevit ze svého aktivního života.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Koukal při svém posledním zápase kariéry

Petr Koukal při svém posledním zápase kariéry | Zdroj: Reuters

Japonec Sakaki byl v brazilském Riu vůbec posledním soupeřem Petra Koukala v kariéře. 30letá tvář badmintonu v Česku už dopředu avizovala, že její třetí olympijské hry v řadě budou zároveň sportovní rozlučkou s 15tetým tréninkovým odříkáním.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Koukal přešel přímo v Riu z kariéry badmintonisty na dráhu spisovatele

Už během zápasu tak došlo na velké emoce. „Ke konci jsem se přistihl, že jsem hlavou byl jinde, než bych měl být. Na člověka to padne, když je to naposledy. A ne každému se povede vyhrát při posledním utkání, mně se to bohužel nepovedlo,“ hledal Koukal po posledním zápase slova.

V brazilském Riu se sice na kurt už nepodívá, nudit se přesto nebude. „Píšu knížku, abych to všechno uzavřel. Dopsal jsem poslední kapitolu a musím ji poslat spoluautorovi. Chceme ji vydávat do dvou měsíců po skončení olympiády,“ prozradil.

„Chtěli jsme to napsat tak, aby to byla pravda, a ne idealizování sportovců. Jsou tam i věci, na které vůbec nejsem pyšný. Nejen sportovní, ale i životní, ze vztahů a podobně. Doufám, že se setká s úspěchem, i když nebude taková, jak lidi očekávají,“ chystá už nyní Koukal jedno velké překvapení.

Po konci sportovní kariéry se chce nyní naplno věnovat svému nadačnímu fondu, projektu STK pro chlapy i své nové roli v Komisi sportovců Mezinárodní antidopingové agentury. Zároveň ale, jak sám říká, chce začít konečně pořádně žít.

„Kola s kamarády, hory… Chci vycestovat i s Gábinou na její soustředění a závody. Těším se na triatlon, na který mě kamarádi lákají. Těším se na pivo, už budu moct jít prakticky kdykoli a nebudu se koukat, kdy mám další turnaj,“ těší se Petr Koukal. Během kariéry odehrál více než tisíc soutěžních zápasů.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme