Petra Kvitová je ve čtvrtfinále, otočila zápas s Ruskou Makarovovou

Tenistka Petra Kvitová vyhrála i třetí zápas na olympijském turnaji. Proti Rusce Jekatěrině Makarovové prohrála v prvním setu pět her v řadě. Nepříznivý vývoj ale dokázala otočit a po téměř dvou a půl hodinách zvítězila 4:6, 6:4 a 6:4. Příští soupeřkou jí bude vítězka duelu Jelina Svitolinová-Serena Williamsová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová udolala Rusku ve třech setech

Petra Kvitová udolala Rusku ve třech setech | Zdroj: Reuters

Až po dvou hodinách a 28 minutách si Petra Kvitová mohla oddychnout a doběhnout si k síti pro gratulaci od Jekatěriny Makarovové. Při utrápeném vítězství využila tenistka z Fulneku až svůj čtvrtý mečbol. Poslední chyba Rusky ji poslala do čtvrtfinále proti úspěšnější ze souboje Jelina Svitolinová-Serena Williamsová.

Vstup do třetího zápasu v Riu byl od Kvitové opět suverénní, stejně jako v předchozích vystoupeních. Rychle vedla 3:0, jenže pak se lehkost z její hry vytratila. Prohrála pět her v řadě a za 48 minut ztratila svůj první set na Hrách.

První brejk ve druhé sadě rychle získala Ruska. Petra Kvitová jí opět pomohla množstvím nevynucených chyb. Jenže i díky podpoře velké části české výpravy v hledišti si ztracené podání vzala zpět a v závěru využila pomalých podání soupeřky k vyrovnání na 1:1 na sety.

Před rozhodujícím setem si 11. nasazená hráčka turnaje vybrala krátkou přestávku, která evidentně přišla vhod. Sérií tvrdých returnů se rychle dostala do dvougemového vedení. Makarovová reagovala zpomalením hry a dokázala vyrovnat.

Rozhodlo se tak až v samém závěru. Za stavu 4:3 využila Petra Kvitová čím dál pomalejšího druhého servisu Rusky, vzala jí servis a sama šla podávat na vítězství. Vedla už 40:0, ale tři mečboly nevyužila. Až po změně stran si při podání soupeřky vytvořila další dvě šance k ukončení zápasu. Využila hned tu první, celkově čtvrtou, a vyhrála 4:6, 6:4 a 6:4.

Ve čtvrtfinále čeká na Petru Kvitovou vítězka zápasu mezi Serenou Williamsovou a Ukrajinkou Svitolinovou. Jasnou favoritkou je světová jednička z USA.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme