Pro mě to bylo maximum, říká stříbrný Kulhavý. Trápily ho žaludeční potíže

Česká výprava se z olympijských her v Riu de Janeiru vrátí nakonec s deseti cennými kovy. O poslední medaili, a to stříbrnou, se závěrečný den Her postaral biker Jaroslav Kulhavý, který už má zlato z olympiády v Londýně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biker Jaroslav Kulhavý se raduje ze stříbrné medaile

Biker Jaroslav Kulhavý se raduje ze stříbrné medaile | Zdroj: Reuters

Dojel jste druhý se ztrátou padesáti sekund na Nina Schurtera. Jak hodnotíte závod?

Myslím, že z mojí strany super, pro mě to bylo dneska maximum. I to zranění na začátku roku mě možná kousek z té super formy sebralo. Nino byl dneska strašně silný. Jsem strašně rád, že to dneska dalo.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Myslím, že z mojí strany super, pro mě to bylo dneska maximum,“ říkal po závodě biker Kulhavý

Navíc jsem měl strašně velké žaludeční problémy, bolelo mě břicho, takže kdykoliv jsem si zrychlil, tak jsem cítil, že je problém. Musel jsem jet pořád tempo, i proto jsem tam hodně jezdil vepředu. Možná zbytečně bylo vidět, že jsem to tahal, ale spíš to bylo proto, abych si udělal co největší náskok na medailovou pozici a podržel jsem to, což se mi perfektně povedlo, takže spokojenost. Teď mám zase na čtyři roky klid a v Tokiu jenom bronz, abych to zkompletoval. Jsem happy.

Biker Kulhavý získal v cross country v Riu stříbro. Závod ovládl Švýcar Schurter

Číst článek

Se Švýcarem jste jeli od třetiny tratě a možná jste ztrácel síly i tím, že jste se na něj musel dotahovat. Vzpomněl jste si na těsný dojezd před čtyřmi lety v Londýně?

Samozřejmě. Na Londýn a na všechny naše souboje, kterých bylo hodně. V poslední době mě Nino hodně vyrovnává už nad ním vedu jen o kousíček, takže doufám, že to ještě otočím. Sice už jsem starý, ale ty problémy, které byly od Londýna, spousta zranění a všeho, tak to mi určitě nepřidalo. Myslím, že až jeden rok budu zdravý, tak zase přijde jedna sezona, kdy mě nikdo neporazí a já proto udělám všechno.

Oproti včerejšímu závodu žen se hodně změnila trať kvůli dešti. Bylo to patrné, opravdu tak blátivé a nebezpečné?

Počítali jsme s tím, ale nikdo nevěděl, jak to bude vypadat, protož celý týden jsme tady trénovali na suchu a de facto jenom hodinu před startem jsme měli šanci si to zkusit. Trošku šok, ale pro všechny stejné. Spousta jezdců na to doplatila, ale mně to vyšlo. Všechno jsem si ohlídal i ten špatný start, kdy jsem vytrhl pedál, takže maximum.

Zmiňoval jste Tokio, takže další olympiáda bude?

Já doufám, že jo.

Michal Jurman, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme