První kola byla křečovitá, pak jsem šermoval hezky, hodnotí David Svoboda úvod pětiboje

Solidní začátek mají za sebou všichni tři čeští moderní pětibojaři v Riu a platí to také o tom nejzkušenějším Davidu Svobodovi. Olympijský vítěz z Londýna je po šermu sedmý, přestože se mu vůbec nepovedl začátek soutěže.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Svoboda

David Svoboda | Zdroj: ČTK

„Obvykle mám při vrcholném závodě dobré začátky šermu, ale ukázalo se, že je to teprve můj třetí letošní závod. Chvilku jsem se hledal a trvalo mi, než jsem se z toho vyškrábal. Výsledek je celkem dobrý. V ideálním případě bych si přál o pár vítězství víc, ale jsem krásně v závodě, který bude zajímavý,“ zhodnotil šerm David Svoboda.

Přehrát

00:00 / 00:00

První disciplínu moderního pětiboje sledoval také reportér ČRo Jaroslav Plašil

Během první disciplíny moderního pětiboje si připsal 21 výher a 14 porážek. „Musím být trošku zdravější, abych toho odzávodil víc a první kola nebyla tak křečovitá. Pak jsem se do toho dostal a šermoval jsem až na pár výjimek hezky,“ ohlíží se za první disciplínou a nedávnými zdravotními komplikacemi.

Další kolo soubojů už by ale obhájce zlata nepřidal. „Ke konci mi už docházely síly, takže to vyšlo akorát. Možná jsem byl na začátku lehce přemotivovaný a trochu ztuhlý. Pak jsem se uvolnil a bylo to dobré. Taky mi ze začátku přišli soupeři, které nemám moc v oblibě. Ale na to se určitě nedá vymlouvat,“ přemýšlí David Svoboda.

Moderní pětibojař Svoboda je po šermu osmý, Kuf na třinácté příčce

Číst článek

Olympijský závod v moderním pětiboji se vyvíjí jinak než před čtyřmi lety. Tam tehdy 27letému závodníkovi naskakovaly výhry hned od začátku.

„Obtížné to je stejně. Zvláště v Londýně, kdy jsem ještě tu medaili neměl. Ve chvíli, kdy pořád vyhráváte, tak můžete dostat strach z toho, že to fakt nakonec vyjde. Což je stejně nepříjemné jako obavy, že se z toho člověk nevyškrábe.“

„Moderní pětiboj je hodně o psychice a šerm obzvlášť. Takže jsem rád, že jsem to ze sebe rychle setřásl,“ uzavřel rozhovor po první disciplíně David Svoboda.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme