První zlato má z Ria americká střelkyně Thrasherová, Češky nepostoupily z kvalifikace

První zlatou olympijskou medaili si vystřílela devatenáctiletá Američanka Virginia Thrasherová. Ve střelbě ze vzduchové pušky porazila Číňanku Tu Li a její krajanku a obhájkyni zlata z Londýna I S'-ling. České střelkyně Nikola Mazurová a Adéla Bruns nepostoupily z kvalifikace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Američanka Virginua Thrasherová (uprostřed) zvítězila ve střelbě ze vzduchové pušky. Číňanka Tu Li (vlevo) byla druhá a krajanka I S'-ling třetí

Američanka Virginua Thrasherová (uprostřed) zvítězila ve střelbě ze vzduchové pušky. Číňanka Tu Li (vlevo) byla druhá a krajanka I S'-ling třetí | Zdroj: Reuters

Favoritkami ve střelbě byly Číňanky. Zlato obhajovala sedmadvacetiletá I S'-ling, která skončila třetí. Tu Li, která už má na kontě dvě olympijská zlata, vybojovala stříbrnou medaili.

Pro Američanku je to vůbec první umístění na stupních vítězů ve velkém závodě. Nejlépe se umístila v malorážce na Světovém poháru v Mnichově čtvrtá.

Češky vypadly už v kvalifikaci, ale tu nezvládla například ani vítězka jednoho z letošních závodů Světového poháru Andrea Arsovičová. Mazurová se ve vzduchovce chvíli pohybovala ve finálové osmičce, ale nakonec skončila osmnáctá. Hůře skončila bronzová medailistka z Londýna v malorážce Adéla Bruns, která byla dvaatřicátá se součtem bodů 411,8.

„Všichni od střelců čekají medaile. Vozili jsme je, ale říkám, je to tak nevyzpytatelný sport, že se tam může stát opravdu cokoliv, viz já v Londýně,“ připomněla Bruns poslední olympijské hry, na kterých získala bronz ještě s rodným jménem Sýkorová ve své druhé disciplíně malorážce.

Tentokrát ale na medaili nepomýšlela. „Pro medaili si určitě nejedu, protože v této sezoně jsem se neumisťovala dobře. Byla jsem jen jednou ve finále Světového poháru a byla bych asi hloupá, kdybych si říkala, že si jedu pro medaili,“ uvedla před závodem.

Jednadvacetiletá Mazurová nastřílela v kvalifikaci 414,4 bodu a od finále ji dělilo 1,5 bodu. Na postupových místech se krátce objevila jen v úvodu druhé položky. Ve čtvrtek se obě české střelkyně představí v závodě třípolohové malorážky.

Jan Suchan, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme