Rio v noci: Dva zápasy Hradecké i start atletických soutěží

Zřejmě nejvytěžovanější olympioničkou závěru pátečního programu Her v Riu byla česká tenistka Lucie Hradecká. Nejdřív prohrála s Andreou Hlaváčkovou semifinále ženské čtyřhry, o chvíli později postoupila s Radkem Štěpánkem v mixu. Z rozběhu čtvrtkařů na úvod atletického programu těsně postoupil Pavel Maslák, smůlu měl naopak výškař Radek Juška.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Hradecká končila svůj program až dlouho po půlnoci

Lucie Hradecká končila svůj program až dlouho po půlnoci | Zdroj: ČTK

Lucie Hradecká podávala na vítězství v semifinále čtyřhry žen proti Švýcarkám Hingisové a Bacsinszké. Jenže při druhém mečbolu napálila Hingisová Češku Andreu Hlaváčkovou do hlavy a otřesená česká dvojice semifinále ve třetím setu ztratila.

Zápas o třetí místo ženského deblu tak bude českou záležitostí. Hlaváčková s Hradeckou nastoupí proti Strýcové se Šafářovou.

Hradecká ale bude hrát i semifinále mixu, protože spolu s Radkem Štěpánkem porazila Rumuny Beguovou a Tecaua. Zápas skončil ve čtvrt na dvě v noci místního času. V boji o postup do finále je čekají Američané Matteková Sandsová a Sock.

Polonahý vlajkonoš, žádost o ruku i kapybary na golfu: 14 nejzajímavějších příběhů z Ria

Číst článek

Začal už také atletický program. Velké štěstí měl na začátek Pavel Maslák, který zaběhl poslední čas, který stačil na semifinále. O jediný centimetr naopak nepostoupil dálkař Radek Juška, který skončil třináctý. V kvalifikaci vypadla také kladivářka Kateřina Šafránková.

Příliš se nedaří ani sedmibojařkám. Kateřina Cachová je po prvním dnu patnáctá a na Elišce Klučinové se projevuje nedávné zranění. Po čtyřech disciplínách je až ve čtvrté desítce. Vypadla také kladivářka Kateřina Šafránková.

V atletice se rozdávaly i první medaile. Američanka Michelle Carterová překazila ve finále vrhu koulí zlatý hattrick Novozélanďance Valerii Adamsové. Posledním hodem ji přehodila o 21 centimetrů a vrhem dlouhým 20 metrů a 63 centimetrů bere zlato.

Plavecká finále se odehrávají bez české účasti. Největší ženskou hvězdou v bazénu je devatenáctiletá americká hvězda Katie Ledecká. V noci ve světovém rekordu vyhrála osmistovku volným způsobem a vybojovala už čtvrté zlato.

Rekordmanem je také cyklista Bradley Wiggins. I on dnes se svými kolegy vytvořil světový rekord, tentokrát v dráhové stíhačce na 4 kilometry. Zároveň získal svou osmou medaili, čímž se stal nejúspěšnějším britským olympionikem v historii.

Na dráze se příliš nedařilo Pavlu Kelemenovi, který ve sprintu sice prošel kvalifikací, pak ale vypadl v prvním kole a nezvládl ani opravy. Nenavázal tak na 10. místo z minulých olympijských her v Londýně.

ČRo, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme