Rosolová se s Helceletem v Riu jen navštěvuje. Pro rady si za mnou chodit nemusí, tvrdí zkušená atletka

Na vojně se kdysi stal z bažanta mazák po prvním roce služby. Olympionici tak mezi sebou říkají těm, kteří už mají na hrách nějaký start za sebou. To platí i o Denise Rosolové, která startuje pod pěti kruhy počtvrté. Poprvé má však po svém boku partnera Adama Sebastiana Helceleta, jenž bude reprezentovat v desetiboji.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Denisa Rosolová s Adamem Sebastianem Helceletem

Denisa Rosolová s Adamem Sebastianem Helceletem | Zdroj: ČTK

Řečeno vojenskou hantýrkou, překážkářka Denisa Rosolová je mezi českými atlety mazákem. Před Riem stihla start už na třech hrách.

Přesto ty letošní jsou pro ni něčím novým – poprvé na ně vyrazila se svým životním partnerem. Stejný pokoj v olympijské vesnici však s desetibojařem Adamem Sebastianem Helceletem neobývají.

Přehrát

00:00 / 00:00

Atletka Denisa Rosolová se svým přítelem Adamem Sebastianem Helcetem v Riu nebydlí, ale chce se s ním setkat na atletické dráze

„Je to škoda, protože jsme zvyklí na takovou tu naši pohodu. Vycházíme si vstříc, hodně si rozumíme. Takhle se musíme občas navštěvovat, potkáváme se v jídelnách, chodíme spolu na jídlo. Ale když si to jeho trenér nepřeje, nic nenaděláme,“ mrzí Rosolovou.

Na rozdíl od Rosolové Helcelet prožívá svou olympijskou premiéru. Chodí ke své přítelkyni pro rady, když si sám neví rady s nějakým problémem v dějišti?

„Myslím, že nemusí. Sice je na olympiádě poprvé, ale je to závod jako každý jiný – dá se říct jako mistrovství světa. Soupeři jsou stejní, akorát atmosféra ve vesnici je jiná. Pochopil, že sportovci se potkávají na jídle i u fyzioterapeutů, kde je velká televize. Tam se všichni sejdou a fandí,“ popisuje Rosolová.

Jak už česká atletka prozradila, se svým partnerem se v Riu setkávají. Přesto by si moc ráda dopřála jednu speciální schůzku.

„Hned když jsem našla časový program před několika měsíci, všimla jsem si, že pokud poběžím finále, bude to asi deset patnáct minut po tom, co Adam poběží závěrečnou disciplínu desetiboje. Bylo by super, kdybychom se na ploše sešli,“ zasní se Rosolová. Schůzka na ploše stadionu by mohla proběhnout ve čtvrtek 18. srpna.

Miroslav Augustin, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme