S výsledkem samozřejmě spokojená nejsem, ale hřiště je hodně náročné, říká golfistka Spilková

Šest ran nad normu hřiště zahrála jednadvacetiletá česká golfistka Klára Spilková v úvodním kole na olympijském turnaji v Riu de Janeiru. Zatím je na jednapadesátém místě. S výkonem -6 vede Thajka Ariya Jutanugarnová a na druhé příčce je s -5 Korejka Pak In-pe.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká golfistka Klára Spilková je po prvním kole na 51. příčce

Česká golfistka Klára Spilková je po prvním kole na 51. příčce | Zdroj: Reuters

„Samozřejmě s výsledkem spokojená nejsem, protože na druhé devítce přišly nějaké chyby. Na druhou stranu to hřiště je opravdu hodně náročné, takže ty první výsledky, co se hrály, tak si myslím, že to bylo spíš ráno, když nefoukalo,“ komentovala Spilková.

Česká golfistka začala olympijský turnaj birdie na pětiparové první jamce a úvodní devítku zakončila po dvou bogey a dalším birdie v paru.

Ve druhé polovině kola se jí ale nedařilo. U dvanácté jamky posbírala tři bogey. „Na ty chyby tady není prostor. Ještě k tomu mi tady nepadaly putty, krátké jo, ale dlouhé, které jely na jamku, ne.“

Na další jamku potřebovala šest ran a ani tu nezahrála tak, jak by měla, ale i přesto myslí pozitivně.

„Já hraji hrozně dobře. Fakt jsem byla hrozně spokojená, i jsme to komentovaly s Evkou, s mým caddiem, takže mě to trochu mrzí, že se to dneska potom nepovedlo ke konci. Mám ale tu výhodu, že mám ještě tři dny. Někdo tady je třeba jenom pět minut a připravuje se na to čtyři roky, takže to beru jako svou velkou výhodu,“ doufá česká golfistka.

Do programu olympijských her byl golf zařazen po 112 letech. Okolí hřiště je pestré a jsou k vidění i různí živočichové. „Viděla jsem takové malé opičky a potom aligátory. Holky si tady dělají selfie s kapybarama,“ uzavřela Spilková.

Jaroslav Plašil, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme