Šafářová se Strýcovou nestačily na Rusky a olympijské finále deblu bude bez nich

České deblistky Lucie Šafářová a Barbora Strýcová se do finále olympijského turnaje neprobojovaly. Před turnajem narychlo složený pár totiž v dnešním semifinálovém duelu nestačil na ruský pár Makarovová, Vesninová ve dvou setech. Český tenis má však stále šanci na zlato z ženského deblu, protože se později na kurtu představí ještě Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová s Lucií Šafářovou

Barbora Strýcová s Lucií Šafářovou | Zdroj: ČTK

Úvodní set zápasu Barbory Strýcové a Lucie Šafářové proti nasazeným Ruskám nabídl dramatickou podívanou. Z počátku sice měly navrch hráčky České republiky, které se postupně ujaly vedení 4:1.

Makarová s Vesninovou ale rychle srovnaly a úvodní sada nakonec dospěla až do tie-breaku. V něm sice Strýcová se Šafárovou měly k dispozici dva setboly, ale nevyužily je.

Kvitová si o zlato nezahraje. Puigové podlehla ve třech setech

Číst článek

Za stavu 8:7 se poté k setbolu dostaly i Rusky, které ho na rozdíl od páru S+Š zužitkovaly a oslavily zisk prvního setu.

Také druhý set byl dlouho vyrovnaný. Oba páry si sice navzájem vzaly rychle podání, ale nakonec rozhodla až desátá hra, kdy Lucie Šafářová nezvládla svůj servis, což rozhodlo o tom, že Rusky vyhrály i druhou sadu, tentokrát v poměru 6:4, a postoupily do finále. Na české tenistky čeká zápas o bronzovou medaili, který se odehraje zítra.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme