Šafářovou trápí v Riu střevní potíže. Zdraví je přednější, hlásí její deblová parťačka

Tenistky Lucie Šafářová a Barbora Strýcová porazily na olympijských hrách nejsilnější možné soupeřky, ale po senzační výhře nad americkými sestrami Williamsovými už žádné další vítězství nemusí přijít. Polovinu českého páru totiž trápí už od začátku soutěžení žaludeční a střevní potíže a dnešní deblový zápas je tak v ohrožení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová a Barbora Strýcová během olympijského turnaje

Lucie Šafářová a Barbora Strýcová během olympijského turnaje | Zdroj: ČTK

Lucie Šafářová neví, jestli náhodou nesnědla něco špatného, na žaludeční potíže si stěžovala už před svým prvním zápasem na turnaji. Duel s Italkou Knappovou sice dokázala otočit, ale velké vedro ji vzalo další síly.

Před vítězným deblem se sestrami Williamsovými se ani nerozehrávala a noc před posledním singlovým duelem, ze kterého nakonec kvůli střevním problémům odstoupila, ani nemohla spát.

Přehrát

00:00 / 00:00

Věříme, že se to zlepší, říká trenér Pála ke zdravotní situaci kolem tenistky Lucie Šafářové

„Šla to zkusit. Věříme, že se to na tu čtyřhru zlepší,“ říkal trenér české tenisové výpravy Petr Pála, který za této situace uvítal, že se Lucie Šafářová snažila aspoň ušetřit síly a za pomocí lékařů dostat do lepší kondice.

Barbora Strýcová Českému rozhlasu přiznala, že je zřejmě na svém posledním olympijském turnaji, a pokud by s Lucií Šafářovou nemohla v deblu pokračovat, bylo by to kvůli poslední singlové porážce s Italkou Erraniovou asi hodně hořké loučení.

České beachvolejbalistky podlehly ve dvou setech Španělkám a nadále čekají na první výhru

Číst článek

„Zdraví je přednější a uvidíme, jak Lucce bude. Už to má pár dnů, takže to není nějaká nová věc. Už to probíhá několik dnů a doufám, že jí bude o trošku líp a že budeme moci nastoupit. Zdraví je ale přednější,“ ví Barbora Strýcová.

I proto trenér Petr Pála ani nenominoval Lucii Šafářovou do smíšené čtyřhry, přihlásil páry Lucie Hradecká, Radek Štěpánek a Andrea Hlaváčková, Lukáš Rosol s tím, že druhá dvojice má jenom velmi malou šanci na účast mezi šestnácti mixy.

Definitivně se o tom rozhodne před večerním losem, už odpoledne by pak mělo být jasno o tom, jestli Lucie Šafářová a Barbora Strýcová budou pokračovat v soutěži deblistek.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme