Seemanová si zkušenosti z Ria cení. Na dvoustovce nepostoupily ani Závadová a Baumrtová

Nejmladší účastnice české výpravy na olympijských hrách v Riu plavkyně Barbora Seemanová nepostoupila do semifinále na 200 metrů volný způsob. V druhé rozplavbě doplavala druhá, ale celkově obsadila jednatřicátou příčku s časem 2:00,26. Z rozplavby polohového závodu na 200 metrů nepostoupily Barbora Závadová a Simona Baumrtová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Seemanová

Barbora Seemanová | Zdroj: Reuters

„Nervózní jsem skoro nebyla, nechtěla jsem si to připouštět. Nevím, co se stalo. První půlka byla docela fajn, nechala jsem si tam rezervy na druhou, ale bylo to rozjeté pomalu. Jsem ráda, že jsem tady vůbec mohla startovat. Splnil se mi sen, ale ne vždy se to povede, takže jsou to zkušenosti do příště,“ řekla po závodě šestnáctiletá Seemanová.

Za svým vlastním českým rekordem zaostala o více než dvě vteřiny, ale i kdyby výkon zopakovala, na olympiádě by skončila nejlépe devatenáctá. Na juniorském mistrovství Evropy v Maďarsku jí čas 1:58,14 stačil na druhé místo. Seemanová poplave ještě polohovou štafetu.

Po své hlavní disciplíně 400 m polohový závod, kde se neprobojovala do finále, nastoupila Závadová na 200 m volný způsob a s časem 2:14,45 byla jednadvacátá.

„Asi by to všechno vypadalo jinak, kdyby to bylo naopak a byla první dvoustovka a pak čtyřstovka. Dneska už jsem byla uvolněnější, nebyla jsem svázaná. Chtěla jsem do toho dát všechno. Myslím, že jsem to měla rozjeté moc dobře,“ řekla Závadová.

Čtyřiadvacetiletá Baumrtová doplavala ve své rozplavbě sedmá v čase 2:17,21 a celkově skončila na šestatřicáté příčce.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme