Senzace v Riu: Šafářová se Strýcovou porazily sestry Williamsovy. Postupují i H+H

České tenistky Lucie Šafářová a Barbora Strýcová se postaraly o zatím největší překvapení na dvorcích v Riu de Janeiru. Ve svém úvodním zápase ženské čtyřhry porazily trojnásobné vítězky Serenu a Venus Williamsovy 6:3 a 6:4. Po boji postupují také Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. O nasazenou jedničku přišla i mužská dvouhra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nahecované Češky, zklamaná Serena

Nahecované Češky, zklamaná Serena | Zdroj: Reuters

Narychlo složený český pár na olympijském turnaji vyřadil vládkyně posledních let. Serena a Venus Williamsovy vyhrály turnaje v Syndey, Pekingu i v Londýně. Jenže v Riu se loučí už po prvním kole po nadšeném výkonu dvou Češek.

Favoritky sice na závěr nedělního tenisového programy rychle vedly 2:0, jenže následovala série čtyř získaných her v řadě. Podání si ztratila Serena i Venus a obě sestry několikrát chybovaly i ve výměnách. Tu poslední si připsala 36letá Venus, když poslala return proti prvnímu českému setbolu do autu.

Starší ze sesterských vládkyň světového tenisu posledních let si do Ria nepřivezla dobrou formu. Už včera vypadla ve dvouhře a ve druhém setu deblu si ani jednou neudržela podání. Skvěle si vedla Lucie Šafářová, která dělala minimum chyb a precizně trestala chybné přeběhy Američanek.

'Bomberka a kouzelnice' vyřadily obhájkyně zlata. Češkám fandili i domácí

Číst článek

Češky šly po jejích ztrátách dvakrát do vedení s brejkem, v obou případech ho ale Američanky stáhly proti podání Barbory Strýcové.

Jenže Venus si za stavu 4:4 ztratila podání i potřetí a postup závisel na servisu Strýcové. Nižší z Češek tentokrát nezaváhala. Lucie Šafářová zajistila překvapivým volejem dva mečboly a po tom druhém se v modročervené kombinaci hrající Lucie Šafářová a Barbora Strýcová mohly radovat ze senzačního postupu.

Ve druhém kole čtyřhry je čeká kanadský pár Bouchardová, Dabrowská.

Souběžně hrály na kurtu č. 5 obhájkyně stříbrných medailí z Londýna Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. Vstup se jim nepovedl a s Ukrajinkami Savčukovou a Svitolinovou rychle prohrávaly 0:4. Jenže pak se české favoritky probraly, dokázaly vyrovnat a tie-break prvního setu ovládly 7:1.

Druhý set se ze začátku vyvíjel podobně, jenže zvrat v jeho závěru nepřišel, a tak Ukrajinky vyrovnaly na 1:1. V rozhodující sadě duo H + H vedlo už 4:1, ale o náskok přišlo. Druhá deblová senzace během jedné hodiny se ale nekonala. Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková postupují výsledkem 7:6, 1:6 a 6:4.

Na další překvapení si diváci museli počkat až do pozdních večerních hodin. Sen o olympijském zlatu se totiž rozplynul Novaku Djokovićovi, jenž podlehl Argentinci Juanu Martínu Del Potrovi po dvou tie-breacích.

Dvě hodiny boje zakončili oba soupeři v slzách. Zatímco Argentinec, jehož celou kariéru sužují zranění, podlehl dojetí, Srb musel oželet své letošní předsevzetí. Pod pěti kruhy toužil vyhrát a do Ria dorazil jako největší favorit.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme