Skifař Synek vybojoval v olympijské regatě bronz. Ve fotofiniši vyhrál Drysdale

Skifař Ondřej Synek vybojoval v dnešním finále olympijské regaty bronz, když nestačil pouze na favorizovaného Mahého Drysdalea a Chorvata Damira Martina. Český veslař byl svým soupeřům po většinu závodu vyrovnaným soupeřem, v závěru však měli více sil jeho rivalové. O vítězi nakonec musel rozhodnou až fotofiniš, který přisoudil výhru Drysdaleovi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veslař Ondřej Synek

Veslař Ondřej Synek | Zdroj: ČTK

V úvodu závodu se ve vedení držel Chorvat Damir Martin, za kterým se pohybovali Ondřej Synek a obhájce zlata Mahé Drysdale.

S přibývajícími metry se však Drysdale dostal do čela a už se zdálo, že si s přehledem dojede pro prvenství.

Chorvat Damir Martin však předvedl drtivý finiš a dostal se až na úroveň Drysdalea. O olympijském šampionovi nakonec musela rozhodnout až cílová fotografie, jež určila zkušenějšího Novozélanďana.

Synek o olympijském finále: Nebyl to můj nejlepší závod, ale medaile se počítá

Číst článek

Český reprezentant v závěru do přímého boje o zlato nezasáhl, ale jeho bronzové umístění nikdo neohrožoval.

Synek, čtyřnásobný světový šampion, se tak nedočkal vytouženého zlatého olympijského úspěchu, když třetím místem navázal na dvě druhá místa z předchozích dvou olympijských her.

Třiatřicetiletý rodák z Brandýsa nad Labem však smutnit nemusí, když i dvanáctý rok v řadě dokázal na vrcholné akci sezony vybojovat cenný kov.

Krátce před bronzovým závodem Ondřeje Synka se ve veslařském areálu Lagoa Rodrigo de Freitas představila i Mirka Topinková Knapková. Obhájkyně olympijského zlata z Londýna si v malém finále skifu žen doplula pro vítězství, které v celkovém součtu znamená konečnou sedmou příčku.

Veslování:
Muži:
Skif: 1. Drysdale (N. Zél.) 6:41,34, 2. Martin (Chorv.) stejný čas, 3. Synek (ČR) 6:44,10, 4. Obreno (Belg.) 6:47,42, 5. Ščarbačenja (Běl.) 6:48,78, 6. Fournier (Kuba) 6:55,90.
Ženy:
Skif: 1. Brennanová (Austr.) 7:21,54, 2. Stoneová (USA) 7:22,92, 3. Tuan Ťing-li (Čína) 7:24,13, 4. Twiggová (N. Zél.) 7:24,48, 5. Gmelinová (Švýc.) 7:29,69, 6. Lobnigová (Rak.) 7:34,86, ...finále B: 1. Topinková Knapková (ČR) 7:22,86.

Ondřej Synek | Foto: ČRo Český olympijský výbor

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme