Slzy a rozmačkaná láhev. Vůbec jsem to nebyla já, litovala zápasnice Hanzlíčková

Pro český sport to byla historický okamžik, ale netrval moc dlouho. První česká zápasnice v olympijských dějinách Adéla Hanzlíčková vydržela na turnaji v Riu jen tři minuty. Halu, která byla svědkem zatím jediného českého zlata, opouštěla v slzách.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Henna Johanssonová se do Adéla Hanzlíčkové doslova zakousla

Henna Johanssonová se do Adéla Hanzlíčkové doslova zakousla | Zdroj: Reuters

Hala Carioca 2 už jednou pořádnou českou radost zažila, právě tady slavil své zlato judista Lukáš Krpálek, Adéla Hanzlíčková ale měla úplně opačné emoce.

„Věděla jsem o tom a sledovala jsem každý jeho zápas. Bylo to motivující a mrzí mě, že jsem nemohla předvést ani zlomek toho, co umím,“ litovala 22letá česká zápasnice Adéla Hanzlíčková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Adélu Hanzlíčkovou po rychlém konci v zápasnickém turnaji utěšoval i reportér ČRo Jan Suchan

Při rozhovoru jí tekly slzy. Předtím nějakou dobu vůbec nebyla schopná mluvit a své zklamání zaháněla mačkáním plastové lahve s pitím. Do Ria ji sice pozvali až dodatečně, ale takhle si svou olympijskou premiéru stejně nepředstavovala.

Švédka Johanssonová ji po chvíli dostala pod velký tlak, a protože těsně před koncem první tříminutové periody získala desetibodový náskok, skončilo utkání předčasně.

„Ani nevím, co se stalo. Jako bych to vůbec nebyla já. Zbytečně jsem čekala na její chybu a jsem na sebe strašně naštvaná. Vůbec jsem nepředvedla to, co jsem chtěla,“ zhodnotila své krátké vystoupení.

Adéla Hanzlíčková i trenér Milan Hemza ale věří, že tohle nebyly její poslední tři olympijské minuty – že v Tokiu to bude výrazně lepší.

„Musíte vzít v úvahu, že Adéla poctivě dvoufázově trénuje dva a půl roku. Za tu dobu byla 5. na ME, 3. na mistrovství Evropy juniorů. A dvakrát byla stříbrná na šampionátech do 23 let,“ připomíná trenér úspěchy mladé zápasnice. Bolestná brazilská zkušenost by tak mohla i pomoci jejímu dalšímu výkonnostnímu vzestupu.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme