Souboj titánů. Biker Kulhavý se opět utká se Švýcarem Schurterem. Fandit mu bude i Nash

„To, že mám olympijské zlato, mě uklidňuje", nechal se v Riu slyšet před dnešním závodem v brazilském Riu český biker Jaroslav Kulhavý. Ten doufá, že bude neděle 21. srpna 2016 zapsána v jeho kariéře jako datum úspěšné obhajoby olympijského zlata. Zároveň ale ví, že podobně, a možná ještě více, vzhlíží k dnešnímu závodu i jeho největší soupeř.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biker Jaroslav Kulhavý.jpg

Biker Jaroslav Kulhavý.jpg | Foto: Český olympijský výbor

„Abych řekl pravdu, s Ninem jsem se ještě nepotkal. On jezdí na tréninky spíše odpoledne, takže jsme se míjeli,“ vysvětluje Jaroslav Kulhavý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaroslav Kulhavý chce obhájit olympijské zlato, na největšího vyzyvatele si věří

Český biker mluví o Nino Schurterovi. Pětinásobném mistrovi světa ze Švýcarska, který má ve své sbírce olympijský bronz z Pekingu a stříbro z Londýna. Ano, velké olympijské zlato tomuto fenoménu nejen letošní sezóny ale stále chybí.

„Znají se v podstatě od juniorských let,“ vysvětluje sedmačtyřicetiletý Viktor Zapletal, který dříve s Kulhavým závodil, pak s ním jako trenér prošel celou kariéru tohoto olympijského vítěze z Londýna a o rivalitě česko-švýcarské dvojice tak ví doslova vše.

„Když Nino v půlce závodu zjistí, že má Járu za sebou, je to pro něj problém, směje se Zapletal.

V Londýně i ve Světovém poháru už několikrát bylo během závodu vidět, že Schurter má z českého bikera obrovský respekt. Nyní ale přijel Švýcar do Ria s jediným cílem. Vlastně stejným jako před čtyři roky do Londýn.

„Podobně mluvil i v Londýně, že to vyhraje, že má dvacet minut do zlata a tak. Takhle to dával na facebook,“ vzpomíná Zapletal. V Londýně zůstalo jen u Švýcarova přání na sociálních sítích, navíc i letos si Kulhavý do souboje s pětinásobným mistrem světa věří.

„Naše vzájemné souboje jsou pořád na mojí straně. Když už se mezi námi rozhodovalo, většinou jsem měl navrch já. Tak doufám, že kdyby se to přihodilo i letos, tak že by to dopadlo stejně,“ věří si na Švýcara Kulhavý.

„Šlapej co nejrychleji to půjde a všechny předjeď,“ vzkazuje Kulhavému do dnešního závodu Kateřina Nash, která ke svému 5. místu v olympijském klání dokráčela třeba i tím, že porazila obě silné Švýcarky Neffovou i Indergandovou.

Michal Jurman, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme