Sportovci si na olympiádě budou fandit i navzájem. Těším se hlavně na tenis, hlásí judista Petřikov

Jen málo z českých sportovců, kteří se zúčastní olympijských her, ještě nebylo v Riu de Janieru. V posledních měsících se tam konaly testovací závody jednotlivých sportovišť a při té příležitosti si sportovci prohlédli kulturní památky brazilského města. Během olympijských her je tak bude lákat k návštěvě úplně něco jiného.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista Pavel Petřikov

Judista Pavel Petřikov | Foto: ČOV

„Památky, kvůli kterým sem jezdí turisté, jsme viděli. Byli jsme na Ježíšovi, na Homoli a i na těch nejznámějších plážích. Viděl jsem to snad dvakrát, takže si myslím, že mi to stačilo. Spíš se těším na to, až mi skončí zápasy, tedy doufám, že jich bude více než jeden, pak bychom se mohli jít podívat na jiné sporty a fandit českým sportovcům,“ říká judista Pavel Petřikov.

Českého judistu čeká soutěž hned 6. srpna, své účinkování na olympijských hrách tak bude mít za sebou jako první z Čechů, díky čemuž může plánovat, kam se vydá v roli diváka.

Přehrát

00:00 / 00:00

S judistou Pavlem Petřikovem o jeho plánech v Riu mluvil reportér ČRo Petr Kadeřábek

„Těším se na tenis. Škoda jen, že o olympiádu přišel Roger Federer, na kterého jsem se chtěl podívat. Nechci si nechat ujít ani beachvolejbal, který bude na Copacabaně, takže tam to bude velká show. Chtěl bych se také kouknou na divokou vodu,“ líčí judista.

Vstupenku na tenis, beachvolejbal nebo vodní slalom si Pavel Petřikov kupovat nemusí. Na každém sportovišti jsou v hledišti volná místa určená právě pro sportovce. Ti si o ně mohou požádat prostřednictvím svých národních svazů, ale není nikdy jisté, že se dostane na všechny žadatele.

Největší zájem bývá tradičně o zápasy amerických basketbalistů. Jenže vidět na vlastní oči Dream team z NBA by Pavel Petřikov klidně oželel.

Dráhový cyklista Ptáčník je v Riu pouze jako náhradník. Hlavu si s tím ale neláme

Číst článek

„Trošku mě mrzí, že tady nemáme žádný kolektivní sport. Určitě bych se na něj zašel podívat, ať by to byl jakýkoliv. Bohužel tady ale žádný není, a když tam nejsou naši, tak mě to tam neláká,“ vysvětluje Petřikov.

To vstupenka na atletiku, třeba na finále sprintu mužů na 100 metrů nebo finále oštěpařek, ta už by českého judistu lákala.

„Ano, to bych se určitě zašel podívat. Na atletice jsem se totiž nebyl ani v Pekingu, ani nikde jinde, takže tam bych se chtěl podívat,“ prozrazuje své plány Pavel Petřikov.

Petr Kadeřábek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme